Axels Sitting Bull "Mio" från Bjursås RK
FOTO: Bjursås Ridklubb

Årets Ridkolehäst 2017 - Axels Sitting Bull "Mio", Bjursås Ridklubb

2017-11-13

Efter en jämn omröstning har vi nu kunnat kora "Mio" från Bjursås Ridklubb till Årets Ridskolehäst 2017! Stort grattis till honom och alla andra fyrbenta medarbetare på våra ridskolor.

Bjursås Ridklubb kommer nu att få det fina vandringspriset till Årets ridskolehäst som är skänkt av Anita Hedin.

Segrande häst får även inta hedersplatsen på den färgplansch med alla kandidater som kommer att tryckas och som sen också kommer att finnas att köpa för den som vill ha dom hemma på väggen.

Bland de som röstat har vi lottat ut tre års helårsprenumerationer på Distriktsnytt och tio stycken planscher med alla kandidater. Sänd era adresser till distrikt@dalarna.ridsport.se

Prenumerationerna går till;
Marika Hansson
Susanne Hedberg Eriksson
Eva Johansson

Planscherna till;
Tilde Bredberg
Emilia Svens Engström
Cornelia Kouhia
Clara Östlund
William Fakt
Lisa Täpp
Nova Sjöberg
Tyra Tenstam
Maria Almqvist
Tova Bergman

 

De nominerade är:

Bjursås Ridklubb - Axels Sitting Bull "Mio"
Född 2007, 124 cm hög, korsning welsh mountain/arab/halvblod.
"Mio" köptes av ungdomssektionen efter att i våras på tre veckor samlat in 30 000 kr.

Mio Bjursås Ridklubb 2017

Mio kan man lita på under lektionerna, han får eleverna att känna sig trygga och säkra. Alla barn borde få lära sig rida på en ponny som Mio. Han är tävlad LB hoppning och LA dressyr hos sin tidigare ägare.

Borlänge Ridklubb - Sarek
född 2002

Borlänge RK

Sarek är Borlänge Ridklubbs klippa! En trygg och stabil kille som går med allt från nybörjare och funktionshindrade till de mest avacerade eleverna. En riktig hjälte! Lika lugn och trygg i stallet som på ridbanan och i skogen där han går först. Är det något läskigt då går Sarek först. På Sareks rygg sitter alla säkert. Han hoppar trevligt och har tävlat division 2 dressyr med en av BRKs instruktörer.

Falu Ridklubb - Tara
Född 1996, okänd härstamning

Falu RK -Tara.jpg stor


Tara är väldens snällaste D-ponny sto och älskar att bli ompysslad av alla barn och ju fler desto bättre!

Gagnefs Ridklubb - Kacper
Född 2001, polsk arabkorsning

Gagnefs RK - Kacper.jpg liten

Kacper är den ultimata ridskolehästen. Han tycker det är roligt att göra allt, tävla hoppning, tävla dressyr, gå på ridlekis och han är dessutom den säkraste när våra funktionshindrade elever ska rida. Det finns inget som skrämmer Kacper, trots det är han pigg, framåt och kan bli riktigt taggad när det gäller. Kacper hoppas på ett pris i tävlingen som går att äta, det är nämligen hans största passion vid sidan av jobbet på Gagnefs Ridklubb.

Hedemorabygdens Ridklubb - Bulleycullane Bosco "Obelix"
Född 2008 e. the New King - Kilmurray Hig Flyer, imp Irland

Hedmorabygdens RK - Obelix.jpg stor


Obelix är en kille som vuxit in i verksamheten pga av sin blygsamhet. Nu är han världens snällaste och finaste C-ponny. Han är superfin i dressyr där han även tävlat och bra på att hoppa. Han är lika snäll med knattebarnen som med tävlingsryttarna. Vänligare ponny får man leta efter.

Leksands Ridklubb - Sanchos Hill "Sanna
Född 2004, import Irland

Leksands RK - Sanchos Hill

Sanna är ett 13-årigt ponnysto importerad från Irland. Sanna är mycket omtyckt och den bästa läromästare för nybörjare och för den mer rutinerade ryttaren kul att rida både hoppning och dressyr på. Sanna är mångas favorit i stallet, både ryttare och föräldrars.

Ludvika Ridklubb - Knyttes Toblerone "Tobbe"
Född 2003, Svensk ridponny

Ludvika RK - Knyttes Toblerone.jpg stor

Tobbes namn känns helt rätt för en svensk ridsponny vars mamma heter Choklad. Tobbe är energisk och gillar när det går undan. Det enda som egentligen kan få honom att stanna och lägga i backen är när han får syn på en hästtransport - ack ve och fas när dessa används vid dressyrtävlingar. Denna isabellfärgade enormt söta B-ponny är en klar favorit bland många av klubbens elever.

Malung-Sälens Ridklubb - King's Starlight
Född 1998, D-ponny importerad Irland

Malung-Sälen

Starlight är en klippa i allt från nybörjarlektioner, de mest avancerade lektionerna eller i lektioner för elever med funktionsnedsättning. På honom kan man känna sig trygg och säker och allatid räkna med att komma hem med ett leende. Många barn frågar om han är en indianhäst, men vi kan försäkra alla att han faktiskt är en riktig häst!

Rättviks Ridklubb - Phi-Bell "Bella"
Född 2004, korsning welsh/arab

Rättviks Ridklubb

Bella är söt som socker och väldigt envis. Hon är otroligt snäll att rida för de små ryttarna, men hon jobbar sällan mer än det behövs, och ibland tar hon en paus - hur länge då? Det bestämmer hon själv... Med de äldre eleverna är hon en busig ponny som livar upp lektionerna om de blir för långa. Att göra en "Bella-sväng" i hoppning är ett begrepp som hon själv skapat, då gäller det att hålla i sig! Hennes vita hårrem varierar ofta mellan grön, grå eller brun. Hon vet hur man ser till att bli borstad av barnen i stallet!

Svärdsjö Ridklubb - Justin
Född 1997

Svärdsjö Ridklubb - Justin

Justin är en c-ponny och han har varit längst på Svärdsjö Ridklubb av alla de hästar som jobbar i verksamheten nu. Han är en stor favorit bland alla barn och har lärt flera syskon att rida. Justin älskar hoppning fortfarande och har tävlats i både hoppning och dressyr av många elever. Idag är Justin lite av pensionär, men går fortfarande på lektioner, men lite mindre än de yngre hästarna på klubben.

Säterbygdens Ridklubb - Zabina
Född 1994

Säterbygdens RK - Zabina 2017
Zabina är ridskolans drottning och med sina 23 år äldst i stallet. Zabina är den perfekta läromästaren som lärt många rida med känsla och finess. Hon har tävlat i både hoppning och dressyr och har gått alla typer av lektioner. På äldre dagar har hon blivit en av alla våra trygga "ponnyer" som tar väl hand om den yngre generationen ryttare hos oss. Zabina har funnits hos oss nästan hela sitt liv och hon utför fortfarande sitt jobb med glädje!

Vansbro Ridklubb - Sloggi
Född 1995, shetlandsponny

Vansbro RS - Sloggi.jpg stor

Sloggi är Vansbro Ryttarsällskaps minsta ponny som trots sin storlek har en otrolig personlighet. Sloggi är en pigg och alert dam som har lång erfarenhet av att arbeta som ridskolehäst. Hon ägnar sina dagar åt att ta hand om de yngre barnen på bästa sätt både i stallet, i ridningen och som körhäst. Sloggi är given som "prova-på" häst då klubben är ute på aktiviteter och allt som oftast också förstahandsval hos barnen. Hon är en ponny man verkligen kan lita på och vill man inte rida får man gärna klappa och gosa med henne. På läger gör hon sitt allra bästa och särskilt för barn och unga med funktionsvariation. Tänk om vi kunde lägga Sloggi i kopiatorn och få fler av henne!

Åsebo Ridsällskap - Alecsina
Född 1992 - svensk halvblod

Åsebo RS - Alexina

Alecsina är en trogen medarbetare på Åsebo Ridsällskap sedan 2008. Hon är nu 25 år gammal och går fortfarande på lektion 5 gånger i veckan, men nu inte längre några hopplektioner, även om hon tidigare gått 120-hoppning. Innan hon kom till klubben som 16 åring hade hon dessutom deltagit i SM i dressyr. Man kan alltid lita på henne och om någon nybörjare är lite osäker får den alltid börja på Alecsina. Hon har gått massor med lektioner för elever med funktionsnedsättning och är en klippa vid barnridning på stan och vid jippon. Står helt nöjd med 15 post-it lappar på teorilektioner och är ett praktexemplar vid exteriörbedöming, vilket säkert är orsaken till att hon bara har två veckors sjukfrånvaro under alla år. Massor av blivande tävlingsryttare från ridskolegrupperna har börjat sin karriär på henne. Och specialkompetensen är att vara utklädd till tomte hoppa pakethoppning utan att tappa sin rullstolsburna ryttare. Vad kan man mer önska av en svensk ridskolehäst!

Sponsorer

Annons