Nicolina Pettersson tar emot diplom av Annica Brask från distriktsstyrelsen.
FOTO: Louise Tysklind

Nicolina Pettersson - Årets ungdomsledare i Dalarna 2012

2012-11-25

DUS i Dalarna har tilldelat Nicolina Pettersson utmärkelsen "Årets Ungdomsledare 2012".

Diplomet skulle ha utdelas vid distriktets clinic med Elisabet Lundholm och Leif Hall i Rättviks körhall den 10/12, men pga att Nicolina då hade förhinder delades det istället ut vid Insjöns Ridklubbs jubileumsfest den 24 november. Nicolina har nominerats av styrelsen i Insjöns Ridklubb och motiveringen lyder:

"Nikkan är en mycket duktig ungdomsledare som är en god förebild för både stora och små. Hon är en av de drivande i vår US styrelse och är med och arrangerar spökkvällar, Halloweenhoppning, julklappshoppning, dagläger, sommarläger och Häst- och stallvårdskurser, äventyrsbad, tårt-KM och grillkvällar. Hon har själv tävlat i dressyr och hoppning med fina resultat men har alltid tid över för sina yngre klubbkamrater. Klubbens yngre tävlingsryttare, som nu är ute och tävlar sitt första år, har hon verkligen stöttat genom att gå banan och ge tips och råd inför tävlingen. Efter tävlingen har hon funnits där med sitt stora leende och både tröstat, peppat och stöttat. Hon har i år varit lagledare för vårat lag i PAS div II dressyr, där de vann serien. Nikkan var lika stolt som om hon hade ridit själv. Det här är en tjej med många kvalitéer som vi i Insjöns Ridklubbs styrelse vill framhäva."

Nicolina är med denna utmärkelse också en av kandidaterna till hela Sveriges "Årets Ungdomsledare", där segraren erhåller ett ledarstipendium som utdelas vid Stockholm International Horseshow på Globen första helgen i december.

DN

Distriktsnytt

Prenumerera på Distriktsnytt i Dalarna!

Läs mer

Sponsorer

Annons