Ryttarutveckling nivå 3 & 4 Ansök nu !

2017-05-30

Ansökningarna har öppnat till  en ny omgång av både Ryttarutveckling nivå 3, som möjliggörs av Folksam, och ATG Hopp & Talang, som är Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram på nivå 4.

Svenska Ridsportförbundets centrala utvecklingsprogram ger lovande dressyr-, hopp- och fälttävlansryttare chansen att inspireras, utvecklas och boosta sina sportsatsningar under ett år.

Ryttarutveckling nivå 3 - Folksam
Ryttarutveckling nivå 3 gick från projekt till ordinarie verksamhet på rekordtid och sedan i fjol är Folksam med och ger Svenska Ridsportförbundet reella förutsättningar att driva utvecklingsprogrammet långsiktigt. Här får ca 40 unga dressyr-, hopp- och fälttävlansryttare både avsuttna och uppsuttna träffar med fokus på att utveckla ryttarnas färdigheter och ge deltagarna bättre insikt i vad som krävs för att göra en helhjärtad sportsatsning. Målgruppen är ryttare i åldersspannet 16-25 år som antingen tävlar hoppning 135-140 cm, rider dressyr MsvA/Int1 eller fälttävlan CNC 1-2*.

I den här filmen kan du se vad årets deltagare tycker och tar med sig från året med Ryttarutveckling nivå 3.

Sista dag att söka är den 15 juni 2017.

Utbildningsplan

Ansökningsblankett nivå 3

Ryttarutveckling nivå 4 – ATG Hopp & Talang
På nivå 4 är det ryttare i åldern 18-30 år med resultat från 1.45 hoppning, 3* klass fälttävlan och Intermediaire A dressyr. Andra delar som väger tungt i selekteringen av deltagare till våra centrala program för ryttarutveckling är utvecklingsbarhet och inställning, personlig profil och tillgång till hästar över tid.

I ATG Hopp & Talang är det två dressyr-, två hopp- och två fälttävlansryttare med mästerskap i sikte som får stöd under ett år och kunskap för framtiden. I satsningen ingår ett mentorskap, individuellt träningsstöd samt fyra avsuttna, obligatoriska träffar. På träffarna får talangerna träffa experter inom samtliga fokusområden.

- Det har verkligen varit ett bra erfarenhetsutbyte mellan oss ryttare och dessutom har vi fått bra stöd i våra sportsatsningar, säger Christoffer Forsberg, den ena av två fälttävlansryttare i årets upplaga av ATG Hopp & Talang.

Sista dag att söka är den 15 juni 2017.

Ansökningsblankett nivå 4

För mer information se här


Jessica Wennerström

Sponsorer

Annons