Axel Olin och Fredrik Persson skolar det här året in nya hästar i sina...

 

Det var fin klass på ridningen i finalen för Children vid SM i Vetlanda.
Noela Meade Berglund vann efter en felfri ritt med Galwaybay Jessie.
- Jag har inte haft min häst så länge. Men vi klickar så bra tillsammans, sa Noela efter segern...

 

– Vilken härlig avslutning!
Förbundskapten Bo Jenå strålade över ungdomsryttarnas fina resultat i Grand Prix Kür i dag lördag i tyska Aachen.

 

Det bubblade av glädje när finalisterna i Mats Mellberg Cup, P 12 red sin final i Gävle. Unga dressyrryttare upp till 12 år fick chansen att visa vad de kan.

 

Duktiga unga ponnyer

(2018-07-21 10:36)

Vid SM i dressyr i Gävle reds också finaler I ungponnychampionaten. För fyraåriga ponnyer vann Starias Amazing Geishe med Sofia Sollander från Bromma som ryttare på otroligt fina 87 procent.

 

Den var trixig och det gällde att hålla ett rejält tempo från start till mål. Fälttävlans terrängbana i tyska Aachen var inte att leka med. Men tre svenska lagryttare red felfritt över hinder och på goda tider. Och det flyttade laget upp till en f...

 

Trots två ganska rejäla fel red Marina Mattsson in på en tredjeplats i ungdomarnas Grand Prix i CHIO Aachen på fredagen. 
– Quartermain var inte riktigt med mig i dag. Jag kände det redan tidigt, säger Marina.

 

Tre nya svenska mästare

(2018-07-19 18:16)

Härliga ponny-SM i Vetlanda öppnade på torsdagen med första kval och SM i Inverkansridning, Folksam Ponny Cup-final.
Tre stolta guldmedaljörer fick sina medaljer.

 

Therese Nilshagen gjorde en riktigt fin ritt som belönades med 76,76 procent och en individuell femteplats när dressyrseniorerna avslutade sin lagtävling i tyska Aachen i dag lördag. Men med bara tre ryttare i laget blev det svårt att nå en bra pl...

 

När Henrik von Eckermann lånar sin elev Evelina Toveks häst, ja då går det ofta riktigt bra. Som här i Aachen när han och Castello på onsdagen (18/7) red hem segern i dagens rejäla 1,55-klass efter en satsande omhoppning.

 

I kvällens Sportnytt från radiosporten, Sveriges Radio, möter Roger Burman ryttarveteraner som Ulla Håkanson, Ingvar Fredricson, Maria Gretzer och ungdomarna från Hälsingland, Irma Karlsson och Ceclia Bergåkra.
Missa inte så här härligt örong...

 

Det blev en snygg andraplats för Sveriges U25-ryttare i den inledande lagtävlingen för de unga ryttarna i tyska CHIO Aachen i dag onsdag.
Marina Mattsson och Quatermain red på 72,02 procent, och det gav henne även en individuell andraplats....

 

Patrik Kittels häst Delaunay passerade inte veterinärbesiktningen på onsdagseftermiddagen, inför deras dressyrstart under stortävlingarna i tyska CHIO Aachen, så ekipaget kommer inte till start.

 

Peder är sommarvärd i P1

(2018-07-18 11:48)

Missa inte Peder Fredricson som sommarvärd i det klassiska programmet Sommar i P1, hos Sveriges Radio.
Efter succéveckan i Falsterbo med derbyseger, tredjeplats i Grand Prix och dubbla felfria ritter i Nations Cup kan Peder luta sig tillbaka...

 

Från och med i år gäller nytt, tidigare datum för ansökningar till nationella och elittävlingar i hoppning. Nytt stoppdatum för 2019 är 31 juli 2018.

 

Sponsorer

Annons