Hammarö Ryttarförenings ungdomssektion i Värmland har utsetts till årets ungdomssektion 2011.

Årets Ungdomsledare och Årets Ungdomssektion

Ledare är viktiga förebilder som står för både trygghet, inspiration och kunskap på klubben. I Svenska Ridsportförbundets medlemsföreningar finns tusentals unga ledare som gör en ovärderlig insats för svensk ridport.

För att uppmuntra unga ledare inom ridsporten har CUS, Centrala Ungdomssektionen, instiftat Årets Ungdomssektion och Årets Ungdomsledare.

Sedan 1998 har Svenska Ridsportförbundets Centrala Ungdomssektion, CUS, årligen delat ut stipendium till Årets Ungdomsledare och Årets Ungdomssektion. Genom stipendiet vill CUS lyfta fram och synliggöra unga ledare som gör goda ledarinsatser inom ridsporten.

Årets Ungdomsledare erhåller ett stipendium på 5 000 kr som ska användas till någon form av ledarutbildning. Stipendiet till Årets Ungdomssektion är på 10 000 kronor och ska användas till ett projekt på klubben.

Föreningar som är medlemmar i Svenska Ridsportförbundet kan nominera sin ungdomssektion och alla medlemmar i en förening kan nominera en ungdomsledare till distriktet. Distriktet nominerar sedan en ungdomssektion och en ungdomsledare till Centrala Ungdomssektionen.

Nomineringar sker under hösten.


Senast uppdaterad: 2012-10-12

Sponsorer

Annons