FOTO: dizain

Mittsvenska RF söker distriktskonsulent

2019-03-06

Fakta Mittsvenska Ridsportförbundet

Mittsvenska Ridsportförbundet (Jämtland/Västernorrland) stöttar och utvecklar medlemsföreningarna genom att arrangera utbildningar, bidra med administrativ service och jobbar med att hålla samman distriktet, för att skapa starka föreningar som ger förutsättningar till ett livslångt hästintresse.

Med våra 35 medlemsföreningar är vi ett av 19 ridsportdistrikt i Sverige, tillsammans utgör vi Svenska Ridsportförbundet.  

 

Vision - dit vi siktar
Tillsammans utvecklar vi oss, för att vara rustade inför framtiden.

                 

Med kansliet som knutpunkt är vår främsta uppgift att ha god kontakt med klubbarna och våra medlemmar. Att jobba för att öka antalet kvalitetsmärkta ridskolor, kontinuerligt erbjuda utbildningar – både för ideella och yrkesmässiga – som motsvarar såväl verksamhetens som individuellas olika behov.

Vi söker dig som är driven och tycker om att arbeta självständigt, är bra på att prioritera, strukturera samt skapa nätverk. Du behöver ha god social kompetens då du kommer att vara spindeln i nätet, ansiktet utåt mot klubbarna, SISU idrottsutbildarna och Svenska Ridsportförbundet.

I rollen som konsulent är ditt viktigaste uppdrag att utveckla utbildnings-, tävlings- och ungdomsverksamheten tillsammans med styrelsen och dess sektioner. Konsulenten är operativt drivande och håller i utbildningar och träffar. Föreningarna i distriktet är våra uppdragsgivare, konsulenten skall vara rådgivande och stöttande till dem.

I tjänsten ingår administration, bokföring, uppsökande och rådgivande verksamhet för medlemsföreningarna, delta i konferenser och fortbildning, arrangera och planera kursarrangemang, skapa nätverk och goda relationer, med mottot att vara en god ambassadör för ridsporten.

Branscherfarenhet: Erfarenhet från arbete (ideellt och/eller anställning) inom föreningar/ideella idéburna organisationer, inom ridsporten.

Utbildning: Lägst gymnasiekompetens, god förmåga att uttrycka dig i tal- och skrift.

Krav: Körkort och egen bil krävs i tjänsten.

Systemvana: God kunskap i Microsoft Office, Fortnox samt uppdatering av internetsidor.

Varaktighet: Tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning 6 mån.

Tillträde: Enligt Överenskommelse

Arbetstid/Varaktighet: Heltid. Tillsvidare, helg/kvällsarbete förekommer.

Placeringsort: För närvarande ligger kansliet i Härnösand men vi avser flytta detta så att det ligger tillsammans med andra Idrottsförbund i Idrottens Hus på någon av distriktets orter där sådant finns.

Lön: Månadslön. Kollektivavtal finns.

Kontaktperson: Birgitta Lindstrand Ordf, 070-228 27 05

Maria Enqvist, konsulent 070-556 29 19

CV och personligt brev skickar du till: mittsvenska.ridsport@gmail.com

Sista ansökningsdag: 2019-03-31, vi tillämpar löpande intervjuer.

Ridsporten Vill

Ridsportens idéprogram.

Läs mer

Med ridsporten mot framtiden

Vill du/ni utvecklas?

Läs mer

Sponsorer

Annons