Vi i stallet

Vi i stallet är en kunskapstävling för ungdomar mellan 10-13 år.

Tävlingen som Centrala ungdomssektionen ligger bakom arrangeras med hjälp av distriktens ungdomssektioner. Tävlingen hålls i april-juni i respektive distrikt. Boken som ligger till grund för tävlingen innehåller fyra kapitel och varje år handlar tävlingen om ett av kapitlen. Aktuellt kapitel för 2018 års tävling är Så funkar hästen

  • Så funkar hästen (Blått kapitel)
  • Vi i stallet (Orange kapitel)
  • Krya kusar (Rött kapitel)
  • Sitt upp (Grönt kapitel)

Till dig som vill vara med!
Hör efter med din ridlärare eller med ungdomssektionen i föreningen om ni skulle kunna vara med i tävlingen. Du och dina lagkompisar bör vara 9-13 år och ni ska vara 3-5 deltagare för att fylla ett lag. Är ni fler i föreningen som är intresserade så kan ni anmäla flera lag. Tävlingen hålls i april-juni. Under tävlingen ges möjlighet till lässtöd till deltagare som behöver det.

Till dig som ska vara kursledare/lagledare!
Föreningen anmäler ett eller flera lag till respektive distrikt, håll utkik på deras hemsida för mer information. Varje lag består av 3-5 medlemmar som är 9-13 år. Det är föreningens uppgift att införskaffa boken Vi i stallet. I många föreningar är det äldre medlemmar i föreningens ungdomssektion som håller i teoritillfällena.

Man bör redan i februari börja planera in antal teoriträffar och informera föreningens barn som är 9-13 år om tävlingen. Kursledaren ska på tävlingsdagen även medverka och stötta laget som lagledare, dock får inte lagledaren vara med i tävlingsmomentet. 
För att underlätta för kursledaren finns det nu ett handledarmaterial med tips och idéer om hur man kan lägga upp kursen inför tävlingen!

HANDLEDARMATERIAL

Priser i tävlingen:
Vinnande lag i varje distrikt vinner 2500:- till föreningens ungdomssektion. Prispengarna delas ut i juni samma år. Pengarna betalas ut till föreningens eller ungdomssektionens konto. Medaljer delas ut till första-, andra- och tredjepristagarna. Alla deltagare får diplom och en liten present.

Så beställer du material!
Boken Vi i stallet beställs via SISU Idrottsböckers hemsida
Beställningen kan även göras via telefon  0411-16777


Anmälan mailas till kansliet: mittsvenska.ridsport@jhidrott.rf.se senast den 30 april med lagets namn, lagledarens namn och vilken klubb laget tillhör.

Finalen arrangeras på Bräcke Ridklubb den 19 maj!

Anmälningsavgift är 300:-/lag och den betalas till kansliet.

Vi bjuder på fika och DUS informerar om sin verksamhet.

Var beställer du material?
Enklast gör Du Din beställning på www.sisuidrottsbocker.se

Vill Du veta mer om Vi i Stallet, kontakta: Hanna Danewid, Svenska Ridsportförbundet 0220-456 21 e-post: hanna.danewid@ridsport.se

Läs information från SvRF 


Senast uppdaterad: 2018-04-13

Sponsorer

Annons