Foto: Johanna Bergqvist

Ryttarutveckling Nivå 2

2018-07-04

Svenska Ridsportförbundets utvecklingsmodell handlar om att guida fler ryttare rätt på den livslånga ridvägen. De skräddarsydda utvecklingsprogrammen, som sträcker sig från förening till landslag, är tänkta att ge ryttare på respektive nivå optimala förutsättningar för att lyckas med sin sportsatsning. De olika nivåerna i Utvecklingsmodellen knyts samman och utgångspunkten är att en ryttare ska ”passera” en nivå för att ta sig vidare till nästa.

Nivå 2 är öppen för alla ryttare som vill utveckla sina kunskaper om hästar och hästhållning i vardagen och på tävling. Deltagare ska vara medlem i klubb tillhörande Mittsvenska Ridsportförbundet och licens ska vara löst i klubb inom distriktet.

Är du medlem i en klubb i Mittsvenska distriktet och rider hoppning eller dressyr så är det dags att söka till Svenska Ridsportförbundets Utvecklingsmodell nivå 2 som genomförs på distriktsnivå.

Svenska Ridsportförbundets Utvecklingsmodell är framtagen med utgångspunkt från den tidigare Talangplanen. Utvecklingsprogrammet i sin helhet möjliggörs av Folksam.

Utbildningsnivå för att kunna söka till projektet till häst/ponny är följande:

Dressyr: LA på ponny eller häst

Hoppning: LA på ponny 120 på häst

Undantag för ryttare med lovande unghäst kan göras.

Möjlighet finns att söka till enbart avsutten utbildning, för dig som har tävlat på dessa nivåer och har ambition att fortsätta men för närvarande inte har en häst/ponny på denna nivå.

Utifrån rekommenderade förkunskaper så lägger vi stor vikt vid ryttarens engagemang och intresse. Detta gäller generellt, men i synnerhet till uttagningen av den uppsuttna delen. Förtur kommer att ges till ryttare mellan 16 och 25 år.

Nu är det dags att ansöka inför höstens omgång!

För mer info, läs

Inbjudan

Anmälningsblankett

Här kan du läsa mer om Nivå 2

http://www.ridsport.se/Tavling/Ryttarutveckling/Meny3/

ULK

Läs mer

Ridledarutbildning

Läs mer
sisu

Sisu

Läs mer

Sponsorer

Annons