Ryttarutveckling nivå 3 & 4

2017-05-30

 

Nu har vi öppnat ansökningarna till både en ny omgång av Ryttarutveckling nivå 3, som möjliggörs av Folksam, och ATG Hopp & Talang, som är Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram på nivå 4.

Svenska Ridsportförbundets centrala utvecklingsprogram ger lovande dressyr-, hopp- och fälttävlansryttare chansen att inspireras, utvecklas och boosta sina sportsatsningar under ett år.

Ryttarutveckling nivå 3 gick från projekt till ordinarie verksamhet på rekordtid och sedan i fjol är Folksam med och ger Svenska Ridsportförbundet reella förutsättningar att driva utvecklingsprogrammet långsiktigt. Här får ca 40 unga dressyr-, hopp- och fälttävlansryttare både avsuttna och uppsuttna träffar med fokus på att utveckla ryttarnas färdigheter och ge deltagarna bättre insikt i vad som krävs för att göra en helhjärtad sportsatsning. Målgruppen är ryttare i åldersspannet 16-25 år som antingen tävlar hoppning 135-140 cm, rider dressyr MsvA/Int1 eller fälttävlan CNC 1-2*.

I den här filmen kan du se vad årets deltagare tycker och tar med sig från året med Ryttarutveckling nivå 3.

Ansökningsblankett nivå 3

På nivå 4 är det ryttare i åldern 18-30 år med resultat från 1.45 hoppning, 3* klass fälttävlan och Intermediaire A dressyr. Andra delar som väger tungt i selekteringen av deltagare till våra centrala program för ryttarutveckling är utvecklingsbarhet och inställning, personlig profil och tillgång till hästar över tid.

I ATG Hopp & Talang är det två dressyr-, två hopp- och två fälttävlansryttare med mästerskap i sikte som får stöd under ett år och kunskap för framtiden. I satsningen ingår ett mentorskap, individuellt träningsstöd samt fyra avsuttna, obligatoriska träffar. På träffarna får talangerna träffa experter inom samtliga fokusområden.

- Det har verkligen varit ett bra erfarenhetsutbyte mellan oss ryttare och dessutom har vi fått bra stöd i våra sportsatsningar, säger Christoffer Forsberg, den ena av två fälttävlansryttare i årets upplaga av ATG Hopp & Talang.

Se en film om gänget i ATG Hopp & Talang 2016/2017

Ansökningsblankett nivå 4

Sista dag att söka är den 15 juni 2017.


ULK

Läs mer

Ridledare

Läs mer
sisu

Sisu

Läs mer

Sponsorer

Annons