Nyhet om körning! - Norrbottens Ridsportförbund

Veronika Isaksson Löfström med sin morganhäst Hagas Farmer Boy, groom bakpå vagnen är Johan Löfström.

Nyhet om körning!

2014-01-20

I dagarna pågår uttagningen av kärntruppen till körningens storsatsning Körkalaset. Körsporten har via Körkalaset gjort en liknande satsning som dressyrens Knytkalaset.

Målsättningen med denna satsning är att utveckla svensk körning genom att utbilda och höja kompetensen hos våra kuskar och hästar. Planeringen är långsiktig men målet är klart - svenska kuskar ska återigen bli något att räkna med i internationella sammanhang.
 
Satsningen sker i samarbete mellan Stenshill Stabels som drivs av fyrspannskusken Fredrik Persson och Flyinge AB. Som tränare har de anlitat den flerfaldige världscupsvinnaren Boyd Excell. Boyd har med sina träningsmetoder lyft flera ekipage till toppen och är en väldigt omtyckt och omdiskuterad tränare. Kuskar med rätt attityd, vilja, driv, talang och utvecklingspotential, samt med hunger på framgång och en vilja att satsa uppmanades att ansöka om en plats i Körkalaset. Veronica Isaksson Löfström ifrån Piteå Rid och Körsällskap var snabb med att skicka in sin ansökan.
Att satsningen kommer att förläggas till största delen på Flyinge avskräckte inte Veronica. "Visst blir det långt att åka ifall man kommer med, men allt går att lösa bara man vill." säger Veronica.
 
Fredagen den 17 jan träffades nitton kuskar på Flyinge i den andra gallringen av de många sökande till de åtta platser som erbjuds. "Det känns hedrande att ens ha kommit så här långt i processen" säger Veronica, som väljer att inte ta något för givet ännu. " På plats var flera duktiga kuskar som ingår i landslagen och har tävlat i många år på hög nivå internationellt, det blir svårt att konkurrera om en plats när man tittar på motståndet."
 
Hamnar man inte som en av de åtta i kärntruppen erbjuds man en plats i utmanargruppen. Det kommer att hållas träningar även för dessa och skulle någon i kärntruppen hoppa av så plockas någon av utmanarna in. Åtta träningstillfällen är inplanerade för Boyd Excel under 2014 och teori varvas med praktiska övningar.

 

Sponsorer

Annons