Nyheter från SvRF

GP-placeringar i hoppning

(2018-07-22 20:20)

Det blev flera Grand Prix-placeringar för svenska ryttare under söndagen.

 

Hemmaseger i lag-SM

(2018-07-22 19:30)

Segern i lag-SM i distansritt gick till Växjöortens Distansryttareförening, tillika arrangörer av Dackeritten, där lag-SM avgjordes.

 

Sex svenska mästare korades när årets SM i sportkörning avslutades på söndagen med precision. Arrangör av årets SM är Skogsborgs Rid & Körklubb, Götene.

 

Gävle Ponnyklubb har i fyra dagar arrangerat ponny-SM i dressyr och för children samt Svenska Ridsportförbundets ungponnyfinaler. Tävlingen har flutit på bra med stor entusiasm av klubbens alla ideella funktionärer. På söndagen var det dags för A...

 

Axel Olin och Fredrik Persson skolar det här året in nya hästar i sina fyrspann, så de är ganska nöjda med sin vecka under stortävlingarna CHIO Aachen (17–22 juli).
– Det här är en tävling där det alltid är svårt och där konkurrensen alltid ä...

 

Det är klart att han var glad över segern. Philip Svitzer red hem SM-guldet i kategori D med Zabrino. Ändå var han besviken. För målet var ju EM den här säsongen och så klarade Zabrino inte de internationella mätningarna.

 

– Vilken härlig avslutning!
Förbundskapten Bo Jenå strålade över ungdomsryttarnas fina resultat i Grand Prix Kür i dag lördag i tyska Aachen.

 

Det bubblade av glädje när finalisterna i Mats Mellberg Cup, P 12 red sin final i Gävle. Unga dressyrryttare upp till 12 år fick chansen att visa vad de kan.

 

Duktiga unga ponnyer

(2018-07-21 10:36)

Vid SM i dressyr i Gävle reds också finaler I ungponnychampionaten. För fyraåriga ponnyer vann Starias Amazing Geishe med Sofia Sollander från Bromma som ryttare på otroligt fina 87 procent.

 

Den var trixig och det gällde att hålla ett rejält tempo från start till mål. Fälttävlans terrängbana i tyska Aachen var inte att leka med. Men tre svenska lagryttare red felfritt över hinder och på goda tider. Och det flyttade laget upp till en f...

 

Trots två ganska rejäla fel red Marina Mattsson in på en tredjeplats i ungdomarnas Grand Prix i CHIO Aachen på fredagen. 
– Quartermain var inte riktigt med mig i dag. Jag kände det redan tidigt, säger Marina.

 

Tre nya svenska mästare

(2018-07-19 18:16)

Härliga ponny-SM i Vetlanda öppnade på torsdagen med första kval och SM i Inverkansridning, Folksam Ponny Cup-final.
Tre stolta guldmedaljörer fick sina medaljer.

 

Therese Nilshagen gjorde en riktigt fin ritt som belönades med 76,76 procent och en individuell femteplats när dressyrseniorerna avslutade sin lagtävling i tyska Aachen i dag lördag. Men med bara tre ryttare i laget blev det svårt att nå en bra pl...

 

När Henrik von Eckermann lånar sin elev Evelina Toveks häst, ja då går det ofta riktigt bra. Som här i Aachen när han och Castello på onsdagen (18/7) red hem segern i dagens rejäla 1,55-klass efter en satsande omhoppning.

 

I kvällens Sportnytt från radiosporten, Sveriges Radio, möter Roger Burman ryttarveteraner som Ulla Håkanson, Ingvar Fredricson, Maria Gretzer och ungdomarna från Hälsingland, Irma Karlsson och Ceclia Bergåkra.
Missa inte så här härligt örong...

 

Sponsorer

Annons