Norrköpings Fältrittklubb

2015-01-20

Först ut i presentationen av distriktets ridskolor är Norrköpings Fältrittklubb eller NFK som man oftast säger. NFK är en föreningsdriven ridskola som ligger centralt i Norrköping. Föreningen bildades redan 1899 och är en av Sveriges äldsta ridklubbar.

NFK har sin verksamhet vid Dagsbergsvägen, en oas i stan för hästälskare.

När du kommer innanför NFK:s grind kan du visserligen fortfarande höra trafikbruset, eftersom E22 går på andra sidan anläggningen, men väl innanför grinden så är det hästarnas värld.

Oavsett om du kommer med allmänna kommunikationer, med cykel eller egen bil så är det enkelt att ta sig till ridskolan.

På NFK görs allt i föreningens regi. Ridskolan och all annan verksamhet drivs av föreningen. Styrelsen, de anställda och medlemmarna gör tillsammans en klubb med många aktiviteter. Klubben är en flitig tävlingsarrangör med många rutinerade funktionärer. Det ger medlemmar i alla åldrar stora möjligheter att prova olika funktioner under bra ledning, för att finna något som de vill vara med och arbeta med. NFK:s medlemmar ges många möjligheter att utvecklas som motionsryttare, tävlingsryttare, ledare eller  funktionärer.

NFK, är en klubb med gamla anor och tydliga planer för framtiden. Föreningen bildades 1899. Till anläggningen vid Dagsbergsvägen, där klubben fortfarande har sin verksamhet, flyttade man på 1940-talet. Då var det en av de modernaste ridsportanläggningarna i landet. En modernisering av stall och ridhus ses nu som en nödvändighet för att kunna utveckla och öka sin verksamhet. Högt upp på planeringslistan finns planer på ett större ridhus.

Byggnaderna ägs av klubben och marken arrenderas av kommunen. Ett arrende som utökats med större markyta, vilket har resulterat i stora fina rasthagar för hästarna.

På anläggningen finns plats för 36 hästar, fördelat på två stall. Klubben har 21 lektionshästar och några unghästar på väg in i lektionsverksamheten. Ridskolan har ca 325 ridande fördelade på 29 fasta lektioner, plus extra privatlektioner och kurser.

Klubbens värdegrund

  • Öppenhet och demokrati
  • God etik och moral
  • Hög kvalitet på utbildning och hästar
  • God hästhållning
  • Sund ekonomi

Anna-Lena Boberg

Sponsorer

Annons