Vill du vara med i DUS?

2014-03-12

Standard.JPG

Är du ung och engagerad och vill vara med i Distriktets ungdomssektion DUS?
Nu söker distriktets ungdomssektion efter nya ledamöter till styrelsen. Har du ett brinnande intresse för ungdomsverksamhet eller känner du någon som har det?

Vad är DUS?
Distriktets ungdomssektion (DUS) är ungdomsstyrelsen i Östergötlands Ridsportförbund. Vi fungerar precis som ungdomssektionernas styrelse i ridklubben men för hela Östergötland. Vi är även ungdomarnas röst i Östergötlands Ridsportförbunds styrelse, där vi har två representanter.

Vad gör vi?
Det vi gör är att anordna aktiviteter för ungdomar från klubbar i hela Östergötland, några återkommande aktiviteter är Vi i stallet och ungdomsträffar. Vi finns även som stöd för ungdomssektionernas styrelser. Behöver ridklubbens ungdomssektion hjälp eller stöd med styrelsearbetet så kan ni alltid kontakta DUS. DUS fungerar även som en länk mellan länets ungdomar och ungdomsstyrelsen i den centrala ungdomssektionen (CUS).


Vad förväntas av dig som styrelsemedlem?
Att vara invald i DUS-styrelsen är ett ideellt förtroendeuppdrag som innebär att du valt att arbeta med detta för att du är intresserad av att engagera dig i ridsporten och föra styrelsen framåt samt att arbeta med ungdomar. Vi förväntar oss att du har motivationen och tiden att delta vid möten och aktiviteter och att du prioriterar det som du har åtagit dig. Vi brukar ha ungefär 6 möten/planeringsdagar under ett år. Kan man inte delta på möten, hör man av sig i god tid och tar del av den information och de beslut som fattats. Det viktigaste är att du brinner för att utveckla ridsporten för barn och ungdomar och att du är glad och positiv. Här nedan ser du några punkter som är viktiga att komma ihåg som invald i DUS-styrelsen:
• Ta dig tiden att komma på mötena.
• Delta och ta på sig ansvar för våra olika aktiviteter.
• Svara och kommunicera med övriga i styrelsen.
• Vara motiverad att jobba med DUS och våra mål samt jobba för att föra ungdomsverksamheten framåt.


Så här svarar Johanna på frågan, varför är du med i DUS?
Ridsporten är något som jag brinner för och inte minst ungdomsverksamhet. Det är otroligt roligt att få vara med och påverka på en något högre nivå och att få genomföra idéer som gör ridsporten och ungdomsverksamheten bättre.
 Jag har även sedan jag började i DUS, fått ett allt större intresse för föreningskunskap och tycker att det är väldigt intressant. Så att få lära sig mer om det och sedan kunna föra min kunskap vidare till andra tycker jag är jätteroligt!  I samband med vårt projekt US+DUS=VI har vi verkligen möjlighet att hjälpa ungdomssektioner att förbättra sig vilket jag tycker är jätteroligt.
 Sedan måste man ju självklart nämna att det är otroligt roligt att få träffa på andra engagerade ungdomar och personer i distriktet. Att få lära känna nya personer och se hur andra jobbar är jättekul! Man kan bli så otroligt inspirerad av andras engagemang och vad de brinner för. 
Sist men inte minst måste jag säga att jag genom DUS har lärt mig väldigt mycket genom de aktiviteterna vi har haft. Vi har haft väldigt lärorika tävlingar och föreläsningar som jag tycker jag har haft väldigt stor nytta av. Att sedan få vara med och påverka vad vi ska ha för aktiviteter är självklart jätteroligt! Men att genomföra de och få vara med hela processen måste ändå vara det roligaste!  Vill ni liksom jag, ha en rolig tid och samtidigt lära sig väldigt mycket och utvecklas, tveka inte att höra av er till någon av oss! Vi välkomnar alla förslag på nya medlemmar i vårt härliga gäng!

Sponsorer

Annons