Distans

Grenledare i distansritt

Martina Vikefors
076-644 49 17 
martina-v@hotmail.com Småländska landslagsryttare i distans:

Charlotte Tillman
Ingår i seniorlandslagets spetstrupp
född: 1987, hemort: Växjö, klubb: Växjö Distansryttarsällskap
SmRF_Landslagsryttare_Charlotte Tillman

Sara Henriksson
Ingår i seniorlandslagets spetstrupp
född: 1993, hemort: Agunnaryd, klubb: Växjö DistansryttarsällskapSmRF_Landslagsryttare_Sara Henriksson

Mikaela Linnér
Ingår i ungdomslandslaget
född 1998, hemort: Växjö, klubb: Växjö DistansryttarsällskapSmRF_Landslagsryttare_Mikaela Linnér 


2017

September

Sverige åtta i distans-VM

22-24 september avgjordes VM i distansritt för unga ryttare i italienska Verona. Det svenska laget kom på 8:e-plats och var 4:e bästa europeiska lag. En riktig kliv framåt för den svenska ungdomsdistansen då det var första gången sedan 2008 som Sverige hade ett fullt lag till i VM för YR.

Mikaela Linnér från Växjö DRS ingick i det svenska YR-laget tillsammans med sin häst Peach Passion. Mikaela kom på 55:e plats individuellt av 96 startande. Stort grattis till fina framgångar Mikaela och väl kämpat!

Mikaela har rapporterat från sin VM-vecka på vår Instagram @smalandridsportforbund, kika in där för fler bilder från VM-resan.

21765578_1887071947985923_7716707453498346337_oMikaela Linnér och Peach Passion gjorde en stark insats under VM i Verona.

Augusti

Nu är YR-landslaget i distansritt klart till VM i Verona som avgörs den 23 september 2017. Det är första gången sedan 2008 som Sverige kommer ha ett fullt lag till VM i distansritt för junior och young rider. 

Bland de uttagna finns 19-åriga Mikaela Linnér från Växjö DRS, Mikaela har tillsammans med sin häst Peach Passion skördat stora framgångar det senaste året. Ekipaget tog bland annat SM-guld i våras och Mikaela var en av årets Gothenburg Horse Show-stipendiater.

Den svenska truppen kommer att bestå av:
Linda Johansson, 20 år, Herrljunga - Ruby Sundae
Mikaela Linnér, 19 år, Växjö - Peach Passion
Svea Hallinder, 16 år, Täby - MY Kanel El Hamy
Anna Remmare, 16 år, Täby - MZ Zou Zou
Victoria Boberg, 21 år , Åsbro - King of Pirates
Med på resan till Verona åker också småländska Yvonne Ekelund som är landslagledare i för junior och young rider samt landslagsveterinär Mia Svensson och Frida Söderström.

Vi gratulerar Mikaela till uttagningen och håller alla tummar för fina framgångar under VM:et!

Mikaela LinnérMikaela och Peach Passion representerar Sverige på VM för unga ryttare. 

Juli

Sara Henriksson uttagen till EM

Landslagsledningen i distansritt har tagit ut de svenska ekipagen till EM i distansritt som avgörs i Bryssel den 18-21 augusti. Bland de uttagna ryttarna finns Sara Henrikson från Växjö DRS, Sara kommer att rida Elopolda under EM:et.

Läs mer på Svenska Ridsportförbundets hemsida

Elopolda-Sara-Henriksson-NBM-webbSara Henriksson och Elopolda rider EM för Sverige. 

 

Maj

Jane segrade i Skövde

Lördag den 13/5 var det dags för en ny tävlingsform inom distans.

Som arrangörer stod Billingens Distansryttarklubb och tävlingen hölls i skogarna utanför Skövde.

Tävlingsformen går förenklat ut på att ekipaget ska hålla en hastighet mellan 10-15km/h och efter målgång ha en så låg puls på sin häst som möjligt, inom 20 minuter. 

Tjust Distansklubb hade för dagen ett ekipage som stod på startlinjen. Jane Larsson från Vimmerby på arabvalacken William.

William är med sina 17 år och över 2000 godkända tävlingkilometrar en rutinerad distanshäst som ägs av Kjell Westerback.

Med ett medeltempo på 14.5 km/h kunde Jane och William efter 3.5 timmars ridning säkra förstaplatsen bland de 26 startande ekipagen.

"Det var otroligt kul" berättar Jane som inte riktigt vågat hoppas på segern, men ändå trott att tempot och den låga fina slutbesiktningspulsen, skulle räcka till en fin placering.

SmRF_Grenar_Distans_170514Text och bild Kristina Hagevi.

Två småländska SM-medaljer i distans

Under Valborgshelgen avgjordes SM i distansritt i värmländska Kristinehamn. Småland tog hand om två medaljer genom Yvonne Ekelund som tog silver i seniorklassen och Mikaela Linnér som tog guld i YR-klassen. 

Seniorerna red EI3* 160 km där guldet gick till Anneli Ohlén från Billingens DRK. Silvret gick till Småland och Yvonne Ekelund från Växjö DRS som tillsammans med sin häst Hedonizt gick i mål på tiden 10:11:17, bara sex sekunder efter segraren. 

SM för seniorer, CEI3* 160 km:
Guld: Anneli Ohlén, Billingens Distansridklubb, Varenne 10:11:11 (15,9 km/h)
Silver: Yvonne Ekelund, Växjö Distansryttarsällskap, Hedonizt 10:11:17 (15,8 km/h)
Brons: Zandra Lagerbäck, Österåkers Fältrittklubb, MZ Zou Zou 10:12:51 (15,8 km/h)

De unga ryttarna red CEI2* 120 kilometer där Mikaela Linnér från Växjö DRS var snabbast i mål tillsammans med Peach Passion. Med 12 sekunders marginal tog Mikaela hand om guldmedaljen före Svea Hallinder från Österåkers FRK.  

SM för unga ryttare, CEI2* 120 km J/YR:
Guld: Mikaela Linnér, Växjö Distansryttarsällskap, Peach Passion 08:53:25 (13,6 km/h)
Silver: Svea Hallinder, Österåkers Fältrittklubb, My Kanel El Hamy 08:53:37 (13,4 km/h)

Stort grattis till våra småländska ryttare!

Läs mer på Svenska Ridsportförbundets hemsida

imageMikalea Linnér tog hand om SM-guldet i YR-klassen.

Februari

Charlotte prisades på Ryttargalan

Årets ryttargala gick av stapeln i Göteborg den 22 februari 2017 i samband med Göteborg Horse Show. Svenska Ridsportförbundet bjöd på en gala med guldkant som hyllade kraften i ridsporten och årets prestationer. Distansryttaren Charlotte Tillman från Växjö fick ta emot pris i kategorin Årets Ryttare/Kusk som är Svenska Ridsportförbundets Championatstecken och utses genom rankingpoäng från föregående år: 

Distansritt: Charlotte Tillman, Växjö Distansryttarsällskap
Motivering:
"Charlotte red hem SM-guldet i internationell klass över 16 mil. Var senare med i det svenska laget på VM i Slovakien."

13592367_1206410259391852_6470699013255832191_nCharlotte Tillman vann pris i kategorin Årets ryttare/kusk under Ryttargalan. 

Mikaela är en av årets Gothenburg Horse Show-stipendiater

Stiftelsen Gothenburg Horse Show delar varje år ut stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare. I år fick sex talangfulla ryttare och en förening dela stipendiet. Varje stipendiat får 28 000 kronor.

Småländska Mikaela Linnér var en av årets stipendiater. Mikaela är 19 år och tävlar i framgångsrikt i distans för Växjö Distansryttarsällskap. 
Motivering:
Mikaela beskriver sig själv som driven, systematisk och noggrann. Hon har två hästar som hon både tränar för distansloppen och bygger upp sina hästar med gediget markarbete för att öka hållbarheten.

Hon har ambitionen att utveckla sina kunskaper ännu mer genom träningsperioder utomlands i bland annat Nederländerna. 
Det handlar också om att så långt som möjligt utveckla träningen och kunskapen kring träning i förhållandet till bland annat formtoppning och prestation över en hel säsong.

Mikaela fick tillsammans med de andra stipendiaterna ta emot sitt stipendium under tävlingarna i Scandinavium.

STORT GRATTIS till Mikaela och hennes team!

Läs mer HÄR

FullSizeRenderMikaela har skördat stora framgångar som YR-ryttare det senaste året.2016

September

Växjö DRS tog brons på lag-SM

Helgen v.37 avgjordes lag-SM i distansritt hos Tjust Distansklubb i Vimmerby. Växjö Distansryttarsällskap gjorde en stark insats över den 80 km långa sträckan och tog hand om bronset. I Växjös bronslag red Isabell Henriksson - Pepsi Ice, Timmy Compier - Enzo Exlusive och Mikaela Linnér - Le Shadow.

Stort grattis!

IMG_2693

Juli

SM-guld till Charlotte Tillman

Stort grattis till Charlotte Tillman och Pamilljah från Växjö DRS som vann SM-guldet i distansritt på 160 km i Kristinehamn. Även bronsmedaljen gick till Smålands genom Kjell Westerback - TS Coyote från Tjust DK.

Starten för guldmedaljören Charlotte gick i ett regnigt Värmland kl. 05:00 den 2 juli. Efter att 9 timmar och 45 minuter i sadeln passerade de mållinjen med en applåderande publik längs med målfållan. Inte nog med att de tog hem guldet, detta var också Pamilljahs första tävling på distansen 160 km. 

13592367_1206410259391852_6470699013255832191_nCharlotte tog SM-guld tillsammans med sin häst Pamilljah. 

 

Maj

Mikaela kvalad till junior-SM

Helgen den 21-22 maj var den lovande young ridern Mikaela Linnér på internationell tävling i Norge där hon kom sexa. Hon har där med kvalat in med hästen Shadow till junior-SM som går i Kristinehamn 2 juli.

FullSizeRender

Mikaela Linnér EM-kvalad

Den 7 maj kvalade Mikaela Linnér med hästen Peach Passion till EM i Portugal som går i september 2016. Mikaela meddelade på sociala medier att hon är så stolt över sin häst: "Efter alla berg-och-dalbanor som vi haft så är detta så stort för mig! Peach Passion har skött sig exemplariskt och varit fin hela dagen!"

April

Internationella framgångar för Yvonne Ekelund

Yvonne Ekelund med hästen Baron Grey Star vara nere i Slovakien den 24 april och drog hem en andra plats, best condition med endast 0,1 sekund från seger i 160km.


Senast uppdaterad: 2017-11-27

Sponsorer

Annons