Ellen Skogström och Aramis från Lammhult tog guld i helgens högsta SM-klass CNCP*.
FOTO: Roland Thunholm, Svenska Ridsportförbundet

Medaljregn under SM i fälttävlan

2018-06-10

Småland kammande hem hela tre SM-medaljer under ponny-SM i fälttävlan som avgjordes på Strömsholm 7-9 juni. 

Ellen Skogström och Aramis från Lammhults Ridklubb tog GULD i den högsta SM-klassen CNCP*. Ellen inledde med fina straffpoäng i dressyrmomentet och fortsatte sedan med felfri banhoppning och terräng vilket gav henne och Aramis en lysande fin guldmedalj. Filippa Dahl och Derinograhn Kestrel från Ridklubben Udden slutade på 11:e plats i CNCP*-klassen. 

I klassen Stil-SM P90, ryttare 14-20 år blev det GULD för mästerskapsdebutanten Elsa Enskär och Ribbel från Grankärrs Gränsryttare. Maria Svensson Hultstein och Jolly Flipp Flopp från Norrvidinge Ryttarsällskap blev 5:e-placerade och Elly Kvarnstrand och Orchid´s Giovanni från Ekenässjöns Hästsportklubb 9:e-placerade. Även Alice Bogren och Borris Tango från Grankärrs Gränsryttare gjorde en fin insats i P90-klassen och slutade på 15:e plats.

Nyhetsbrev_Juni_Elsa EnskärDet blev full pott för Elsa Enskär och Ribbel i deras första SM i fälttävlan. 

I Stil-SM P80-klassen för ryttare upp till 13 år tog Selma Kvarnstrand och Harfa från Ekenässjöns Hästsportklubb hand om bronsmedaljen, Selmas syster Signe blev 12:e placerad i klassen med DJ Las Vegas.

Nyhetsbrev_Juni_Selma Kvarnstrand_EDITED
Selma Kvarnstrand och Harfa från Ekenässjön tog brons i P80-klassen

Ännu en fin småländsk prestation gjorde Ulrika Bladh från Tingsryds Rid- och Körklubb som blev 9:a i den tvåstjärniga senior-SM-klassen för häst tillsammans med Tipphex. Senior-SM för häst reds i år som en internationell CIC2*-klass där konkurrensen var stenhård med flera toppryttare i startfältet. 

Stort grattis tjejer, vilken helg för småländsk fälttävlan! 

Läs mer på Svenska Ridsportförbundets hemsida

Annons