Working Equitation

Grenledare Working Equitation (WE)

Hanna Lindahl
0474-170 71
hanna@hannashasteri.seRiksmästerskap 2016

Årets Riksmästerskap i Working Equitation avgjordes hos Växjöortens FRK den 27-28 augusti. De småländska ryttarna skördade stora framgångar och tog hand om 4 av de 6 mästerskapsmedaljerna. 

Seniormästerskap
Medaljörer:
Guld: Åsa Linnér - Prince Felicio, Ölmstad R&KS
Silver: Agneta Bertilsson - Timothy, Växjöortens FRK
Brons: Maria Säwe - Akropolis, Ölmstad R&KS

Juniormästerskap
Medaljörer:
Guld: Tuva Angantyr - Sibborps Winzent, Öveds Jakt- & FRK
Silver: Andrea Sjödin - Petite Fleur de Coeur, Trolleholms RF
Brons: Elin Hakelid - Charlie, Ölmstad R&KS

SmRf_Nyhetsbrev_September_WE-RM_Åsa Linnér
Åsa Linnér och Prince Felicio tog hand om guldet i seniormästerskapet.


  

WElogga avlång

Smålandscupen i Working Equitation 2015

Under tävlingssäsongen 2015 kan du delta i Smålandscupen som äger rum vid fem olika tillfällen i Småland.

Ölmstad 3 maj
Växjö 14 maj
Vissmålen 6 juni
Lenhovda 5 september
Ölmstad 27 september

Bestämmelser för cupen finns här

Slutresultat i Smålandscupen 2015


 

Riksmästerskap 2015

Fina framgångar för smålänningarna Åsa Linnér och Maria Säwe, båda från Ölmstad R&KS när årets Riksmästerskap i WE avgjordes hos Gripens RF. Maria Säwe med Akropolis (valack f-05, e Akribori-Everest, uppf Bröderna Andersson) tog hand om guldet och Åsa Linnér med Prince Felicio blev bronsmedaljör. Både Maria och Åsa ingår i landslagets A-trupp 2015.

Mia Säwe och Akropolis, RM 2014webb

Maria Säwe & Akropolis

Åsa Linnér och Felicio

Åsa Linnér & Prince Felicio

 


Riksmästerskapet 2014

 

Mia Säwe och Akropolis, RM 2014webbMia Säwe och Akropolis tävlandes för Ölmstads Rid och Körsällskap hade en lyckad helg när Riksmästerskapet i WE avgjordes hos Enköpings FRK den 30-31 augusti.

Mia och Akropolis red hem en delseger och en tredjeplacering vilket blev en fin tredjeplats totalt.

Från Småland och Ölmstads RKS deltog även Åsa Linnér och Prince Felicio i Riksmästerskapet.

 


 

Riksmästerskapet 2013

Det första Riksmästerskapet i Working Equitation ( i dagligt tal WE) arrangerades av Malmköpings Ryttarförening den 7-8/9 2013. Småland stod för över en tredjedel av de kvalificerade ekipagen, varav hela 4 st. från Jönköping/Huskvarna/Gränna. RM innehöll en klass för juniorer och en för seniorer. 
Bland juniorerna som red på LA nivå kom Josefine Nordh från Ölmstads R & KS på lektionshästen Hoffman på andra plats och Elsa Bohman från Vissmålens RK på tredje.
Pristagare från Småland i WE Rikschampionat 2013 webbJosefine Nordh och Elsa Bohman

Seniorerna red på Msv nivå och segrade gjorde Johanna Nygren från Kungälv på sin Violino, som hon tidigare i år red EM på (10e plats ).  På delad 4e platsen kom två av Ölmstads R & KS ryttare (tillika ridlärare på klubben) Åsa Linnér och Maria Säwe.
Fullständiga resultat från tävlingen finns här

 
WE = Working Equitation är ridsportförbundets nyaste gren, men har mångårig tradition inom arbetet till häst i Europa. Som tävlingsgren har det liksom fälttävlan tre delmoment som alla värderas lika.
1. Dressyr, speciella dressyrprogram för respektive nivå inom WE, finns på förbundets hemsida. Bedöms som vanlig dressyr med att hästen arbetar i balans och form med betoning på bla tempoväxlingar.
2. Teknik , som dressyr fast praktiskt runt tunnor, över broar, olika mönster mellan tunnor mm. Ska visa en häst som även här rids i balans och form och som med förtroende för ryttaren villigt utför de olika momenten. Bedöms som i dressyren
3. Speed,  en teknikbana fast på tid, rätta vägar och en smidig vändbar häst är bra, för nedslag av hinderdel ger tidstillägg.
 
Varje gren ger en delsegrare som får högst poäng, därefter i fallande skala (som ponnyallsvenskans lag), efter att de tre momenten ridits så räknas poängen ihop och placerade utses.
WE följer utbildningsskalan med klasserna LE, LD, LC, LB, LA för att därefter komma till Msv där teknikbanan rids i galopp med en hel del byten i språnget, högsta graden är Svår klass där alla moment rids på en hand.
 
Mer information finns på SvRFs sida där du hittar även TR och dressyrprogram
 http://www3.ridsport.se/Tavling/Working-Equitation/Sa-gar-det-till/ 

Anmälan till tävlingarna sker via TDB, du måste dock söka på klubbtävling även när det är lokala och regionala tävlingar, detta för att TDB ännu inte är färdigutvecklat för WE.
Antalet tränande och tävlande ökar varje år, detta är även en otroligt bra grundträning för alla hästar oavsett framtida arbete och mycket bra inom ridskoleutbildning. 

 
Ölmstads Rid & Körsällskap har med finasiering från Idrottslyftet kört en WE-tävlingssatsning med målet att få fram nya tävlande. 6 ryttare deltog, främst på ridskolans hästar och som avslutning arrangerades den 14 oktober 2012 en lokal tävling med LD, LC och LB.
Resultat
LD
1 Amanda Elmqvist - Crut
1 Alva Lindqvist - Hampus
WEtävling LD_ölmstad 2012

LC
1 Milla Fyrman - Mel B
WEtävling LC_ölmstad 2012

LB
1 Frida Holmgren - Prince Felicio
2 Anna Johansson - Tjeerd
WEtävling LB_ölmstad 2012
 
Resultat från WE-tävling i Ölmstads RKS den 14 oktober 2012
 
Smålands första Nationella tävling i WE hölls den 8 maj 2011 på Ölmstads Rid & Körsällskap. Svår klass innehöll både ekipage som debuterade i svår klass och ekipage som vunnit internationellt och tävlat EM. En trevlig stämning och alla hejar på varandra.  
Bild 2 från WE tävling 110508 Christina Hjertqvist - Bonita, Boxholms RK
 Bild från WE tävling 110508Mia Säwe - Dajm, Ölmstads Rid & KS
 
 
 

Senast uppdaterad: 2017-01-23

Sponsorer

Annons