Ida är Årets Ungdomsledare

2017-11-21

Centrala ungdomssektionen, CUS tillsammans med distriktets ungdomssektion, DUS har nu utsett Årets Ungdomsledare i Småland.

Årets ungdomsledare är Ida Karlsson från Oskarhamns Ridklubb. Motivering lyder:
"Ida har extra utmärkt sig med sitt vänliga och hjälpsamma sätt i stallet med både hästar som människor. Hon är en stor drivkraft i Oskarshamns US och är stallvärd, utbildad ungdomsledare och håller teorilektioner varje vecka. Ida är en god förebild för ridsporten genom att alltid ta hand om barnen i stallet och är noga med att ta hand om och sköta stallets hästar. Hennes mål är att gå fler fördjupningskurser och fortsätta arbeta med barn- och ungdomsverksamheten, som hon verkligen brinner för.  Ida är en god förebild för svensk ridsport, och tack vare detta tilldelas hon stipendiet ”Årets Ungdomsledare i Småland 2017”.  Stipendiet ska gå till fortsatta ledarutbildningar för Ida.
Stort grattis!

Stipendiet delas ut på Smålands DUS-galaTeleborgs Slott den 24 februari, save the date!

För att uppmuntra unga ledare inom ridsporten har den Centrala Ungdomssektionen sedan 1998 årligen delat ut stipendium till Årets Ungdomsledare och Årets Ungdomssektion. Genom stipendiet vill CUS lyfta fram och synliggöra unga ledare som gör goda ledarinsatser inom ridsporten. 
Årets Ungdomsledare utses genom nomineringar från föreningar och medlemmar. 

Vi har tidigare rapporterat om Årets ungdomssektion i Småland, utmärkelsen gick till Kalmar Hästsportsportklubbs ungdomssektion. Kalmar Hästsportklubb blev även Årets Ungdomssektion centralt, bland alla ungdomssektioner inom Svenska Ridsportförbundet. Läs mer om dem HÄR.

DUS verksamhetsplan 2018

Läs mer

DUS mål 2018

Läs mer

DUS idébank på lekar och aktiviteter

Läs mer

Sponsorer

Annons