Kurs för nya provledare i Grönt kort

2019-03-15

Smålands Ridsportförbund bjuder in till kurs för nya provledare i Grönt kort. 

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart. Grönt kort tar man genom att gå en Grönt kort-kurs som hålls av utbildade provledare.

För vem: Som provledare verkar av föreningen utsedd person, vilken bör ha god erfarenhet från tävlingsverksamhet. För att få verka som kurshållare och provledare måste man gå repetitionskurs minst vartannat år. Denna kurs riktar sig endast till nya provledare 

För att utbilda sig till provledare måste den sökande ha genomgått en av Svenska Ridsportförbundets utbildningar, tex. ULK I-III, Svensk ridlärare level I-III, licensierad tränare, ridledare eller ÖD/domarutbildning. Från och med 2017 är Basutbildningen för ridsportens ledare också obligatorisk och ett behörighetskrav för att bli utbildare i Grönt kort. Smålands Ridsportförbund anordnar en Basutbildning den 27 april 2019, läs mer och anmäl HÄR.

När: 25 maj 2019, kl. 09:30 - 16:00.

Var: Scandic Hotel Växjö, Hejaregatan 19.

Kursledare: Anna Zetterlund, Smålands Ridsportförbund.

Innehåll: Vi tar del av kursmaterialet, går igenom handledningen och upplägget på kurserna. Det finns även tid för diskussioner och frågeställningar. Innan kursen kommer handledningsmaterialet att skickas ut, så att frågor kan förberedas.

Avgift: 600:-/pp inkl. handledarmaterial, lunch och fika.

Anmälan: Läs mer och anmäl HÄR senast den 5 maj 2019.

Välkomna!

SmRf_Banners_Box_Värdegrundsutbildning

Utbildningsplan 2019

Årets utbildningar

Annons