Ridledarkurs

2018-11-06

Drömmer du om att arbeta med människor och hästar? Att utbilda sig till Ridledare är en väg till att kunna arbeta på en ridskola för att då leda elever i både teori- och enstaka ridlektioner. Att gå Ridledarkursen ger en bra grund för att senare söka vidare till Ridlärarutbildningen eller som förberedelse för ett framtida yrkesprov.

Kraven för att få gå Ridledarutbildningen är att du under året fyller minst 18 år och har gått kurserna ungdomsledarkurs ULK I- III (alt. Ledarkurs för vuxna VULK I- III), samt Basutbildningen. 

Innan kursens start ska du ha genomgått ett godkänt ridprov där hoppning ingår. Ridprovet är en bedömning av sökandes färdigheter till häst dvs sits, känsla och förmåga att ”ta tillvara” hästen. 

I Ridledarutbildningen ingår dressyr, hoppning, instruktörskunskap med ridlära samt häst och stallvård.

Tonvikten är lagd på instruktörstjänst/-kunskap dvs. lektioner och lektionsföring, grundläggande pedagogik och lektionsplanering. Under kursen kommer du att rida flera pass per dag vilket innebär att du har stora möjlighet att förkovra din ridning i det system som du utbildas i.

Smålands Ridsportförbund samarbetar med och erbjuder våra småländska medlemmar att gå kurs hos Skånes Ridsportförbund

Är du intresserad av att gå ridledarkursen 2019? Kontakta oss på anna.zetterlund@smaland.ridsport.se.

SmRf_Banners_Box_Värdegrundsutbildning

Utbildningsplan 2019

Årets utbildningar

Annons