Nyheter från förbundet

Irma Karlsson kom i mål som näst snabbaste fyrafelare i Leipzigs världscupklass, på tionde plats. Sju nya världscuppoäng ger henne totalt 38 i tabellen.

 

Peder Fredricson är gäst hos Anna Hedenmo i tv-programmet Min sanning. Bland annat säger Peder att han inte är någon tävlingsmänniska. 

 

Det har blivit fina svenska placeringar i helgens femstjärniga meeting i Dubai. Bäst gick det för Linda Heed.

 

Har du krav på dig med arbetsplikt från din förening? Är det ett villkor för medlemskapet? Så får det inte vara. Carl-G Leissner, ordförande i Svenska Ridsportförbundet juridiska utskott, slår fast:
- Inget arbete får vara krav för medlemska...

 

Braås Ponny och Ridklubb söker Verksamhetsansvarig/Ridlärare.

 

Nya diplomerade ridlärare

(2019-01-18 13:32)

Under 2018 har svensk ridsport fått flera nya diplomerade ridlärare. Diplomerad Ridlärare innebär att ridläraren genomfört godkänt yrkesprov för respektive nivå samt efter erforderlig praktik erhållit diplom.

 

Ny medlemsförening

(2019-01-17 15:59)

Vi välkomnar Ganthems Ryttarförening, Gotlands Ridsportförbund, som ny medlemsförening inom Svenska Ridsportförbundet.

 

Hästens välfärd i fokus

(2019-01-17 15:07)

Det pågår ett intensivt arbete med Ridsport 2025, ridsportens viktiga strategidokument för arbetet framåt. Ridsport 2025 innehåller fem fokusområden, varav hästvälfärden är ett. Hästvälfärd var också i fokus under årets tävlingskonferens.

 

Reiningen har fått sitt eget TR.
- Vi har lagt ner mycket jobb på att sammanställa det, säger kommitténs ordförande Jörgen Carlström.

 

Andra helgen i mars samlas ungdomslandslaget i sportkörning för träning på Strömsholm. I samband med träningen hålls det en clinic med fokus på hållbar träning, lördagen den 9 mars kl. 13.00-17.00.  

 

Nästa lördag är det dags för stora premiären av ATG Riders League hos Strömsholms Ridsportförening. Hela 63 ekipage är anmälda till premiäromgången.
- Det här är ett härligt initiativ. Det kommer att påverka ridsporten i positiv riktning me...

 

FEI:s temporära distanskommitté har haft sitt andra möte för att diskutera hur man kan säkerställa hästvälfärden inom distansritten. Ett av förslagen handlar om sänkta pulsgränser vid tävling.

 

Patrik Kittel Dressage Tour landar hos Billdals Ridklubb den 2 februari. Missa  inte möjligheten att få en härlig dos inspiration i vintermörkret och ta del av Patriks tips och råd.

 

Folksam är sedan flera år sponsor av Ponnyallsvenskan i hoppning. Nu utökar de sponsringen till elitallsvenskan i ponnydressyr.

 

Från den 1 januari 2019 gäller nya regler inom FEI:s antidopningsprogram för hästar. Reglerna är särskilt viktiga att känna till för tränare inom distansritt.

 

Sponsorer

Annons