FOTO: Stockholms Läns Ridsportförbund

Grenledarnas Riksserie i Dressyr 2017

Rider du dressyr på Medelsvår C-nivå? Då kan du delta i Grenledarnas Riksserie i dressyr, en ny serie med start 2017.

Serien är öppen för alla ryttare på häst som inte erhållit 62,00 procent eller mer i Medelsvår B-klass.

- Serien har kommit till på grenledarnas initiativ utifrån frågeställningen hur vi ska få fler att våga komma ut och tävla i dressyr, berättar Annica Johnsson från dressyrkommittén.

- Normalt hålls riksfinaler på en högre nivå. Men det finns ju många ute i landet som har en lägre ambitionsnivå men ändå kan tycka att det är kul att komma ut och tävla. Därför kom idén att bilda en cup och riksfinal för dem, fortsätter Annica.

Under kvalperioden 1 januari till 30 augusti 2017 får deltagande ryttare starta i obegränsat antal Medelsvår C-klasser på regional alternativt nationell nivå. Kval sker i MSV C:1 och MSV C:2 (ordinarie tävlingsklasser) , finalen rids i MSV B:2

Respektive ryttare skickar sedan sina fem bästa resultat i procent till sitt distriktskansli senast 10 september. Distriktet räknar därefter ihop poäng enligt championatspoäng för placerad i klass (TRII, mom 212).

De två ekipage med flest antal poäng representerar distriktet i en final på Strömsholm i oktober 2017. Finalen rids i Medelsvår B:2 på regional tävling. Totalt startar 38 ekipage i finalen.

Anmälningstiden för deltagande i 2017 års cup öppnade 1 november 2016 och pågår till den 15 augusti 2017.

Anmäl genom att sätta in 300 kr till Stockholms Läns Ridsportförbunds postgiro 45 57 25- 2. Ange Riksserie dressyr, ryttare, häst och förening som du tävlar för. Från och med det datum anmälan och betalning inkommit och framåt under kvalperioden kan dina resultat användas som kval. De 5 bästa resultaten i procent skickas till kansliet senast den 10 september.

Final rids i MSV B:2 på regional tävling under oktober månad som arrangeras av Strömsholm. De två ekipage med flest antal poäng representerar distriktet i finalen förutsatt att de klarat kvalgränsen för MSV B.

Regelverk Grenledarnas Riksserie i Dressyr


Senast uppdaterad: 2017-10-09
Boxbild PrinsCarlPhilipsPris

Prins Carl Philips Pris

Läs mer
Allsvenskan

Allsvenskan

Läs mer

Sponsorer

Annons