Inspirationsdag för Unga Ryttare på Patrik Kittel dressage tour

2017-12-27

En innovativ inspirationsdag för unga ryttare med några av landets mest spännande ryttare. Ta del av Patrik, Lina och Felicias erfarenheter, testa Hållbara Ryttare och diskutera hästens välfärd.

Inspirationsdag för Unga Ryttare!

Den 11 februari samlas unga ryttare i ålder 13-20 år på Djursholms Ridklubb för en inspirerande förmiddag med några av landets mest spännande ryttare.

Ta del av Patrik Kittel, Lina Dolk och Felicia Grimmenhags erfarenheter, lär dig mer om Hållbara Ryttare och hästens välfärd.   

Program för förmiddagen 

9:00-09:20 Samling i ridhuset och introduktion Djursholms RK, Stockholms Läns ridsportförbund, Saab och Flyinge pratar kort om dagen och delar in ungdomarna i tre olika grupper. 

9:30-11:30 – Tre workshops i grupp

1. Personlig utveckling med Lina Dolk och Felicia Grimmenhag U25 ryttarna Lina och Felicia delar med sig om sin syn på personlig utveckling. Lina vann nyligen Lövsta Future Challenge för unga ryttare under Sweden International Horse Show och har tagit NM-guld som både junior och U25-ryttare. Felicia råkade ut för en bilolycka för 5 år sedan och förlorade båda sina ben. I somras red hon EM i paradressyr på hemmaplan där hon slog personligt rekord i küren. Nu siktar hon mot OS i Tokyo 2020.  

2. Hållbara Ryttare Deltagarna får ta del av projektet Hållbara Ryttare som scannat och förbättrat 65 av landets bästa dressyrryttare, bland annat Patrik Kittel. Under ledning får deltagarna testa ett antal övningar som främjar bålstabiliteten som är avgörande viktigt om man vill lyckas som ryttare   

3. Hästens välfärd En workshop om hästens naturliga liv kring foder, utevistelse, kompisar och stallmiljö. Är det dyraste täcket som göra att hästen mår bra eller är det viktigare att öppna fönstret så att stallet ventileras? Vad är bra och hållbar mat för hästar? Gör den dyraste müslin hästen gladare?   

11:45-12.15 Möt Patrik Kittel   Alla unga ryttare samlas i ridhuset för att ta del Patrik Kittels resa från ponny till världselit. Deltagarna har chansen att ställa frågor direkt till Patrik, antingen via www.dressagetour.se eller direkt i mikrofonen. 

12:15-12:30 Avrundning och fotografering Vi avslutar dagen med att knyta ihop säcken och fotograferar oss tillsammans med deltagarna och våra gäster. 

Dagen är gratis och öppen för dig mellan 13-20 år!

Inbjudan

Anmäl dig här

 

Kittel samarbetspartners

Utbildningsbild 2 ht-2015

Anmäl till utbildning här!

Utbildningskatalog ht-17 box 232x240

Utbildningskatalog ht-17

Basutbildning box 2

Ledarutbildning - Basutbildning

Läs mer

Sponsorer

Annons