Satsningen på unga ryttare 2018 är igång!

2018-02-05

Kick-off och start för unga ryttare 2018! 24 förväntansfulla deltagare från 19 olika föreningar samlades på Bosön den 27-28:e januari för att delta på första träffen i Satsningen på unga ryttare 2018.

Lördagen inleddes med presentationer av alla som är med och information om satsningens upplägg. Totalt blir det nio träffar under hela året fyllda med ny kunskap, träning, utveckling och inspiration. I stort sätt samma upplägg som i fjol och i enlighet med ridsportens plan för talangutveckling nivå 2. I tygpåsen som deltagarna fick fanns foldern ”Talang till topp”, en liten guide i konsten att lyckas med sin prestation och vikten av att må bra – vi återkommer till guiden genom hela satsningen.

IMG_7125

”Det känns kul att vara igång med satsningen. Jag ser fram emot allt vi ska få lära oss och att få rida. Jag ser även mycket fram emot hovvården”
Julia Kemppi, deltagare

Efter lördagens inledande förmiddagspass fokuserades på ridsportens organisation samt värdegrunden och ledstjärnorna som genomsyrar allt arbete. De medföljande vuxna fick därefter sitt första pass av Basutbildningen som ingår för dem, medan ryttarna diskuterade ledstjärnorna och hur man kan jobba för en bra stämning i stallet utifrån olika filmer. Sedan fick de vuxna att åka hem, och efter en timme med samarbetsövningar i idrottshallen var det strax dags för middag. Lördagen avslutades med en filmkväll och kvällsfika, såklart med hästtema på filmvalet!

IMG_7135

”Förmiddagen med Anna-Karin Söderquist har varit lärorik och inspirerande och inte minst rolig! Jag har lärt mig både hur man gör armhävningar och hur man håller ihop som ett lag”
Audra Von Dalwigk, deltagare

Söndag förmiddag var ämnet ”laget och jaget” med Anna-Karin Söderquist som är personlig tränare. Trots en tidig start var det många glada miner och engagerade diskussioner när hon pratade om hur ryttare är idrottare och hur viktigt det är att tänka på sin egen kost och träning, inte bara hästens. ”Hur bra tar du hand om dig själv ?” och ”skulle du låta hästen vara utan mat i 12 timmar ?” var två frågeställningar som kom upp. Ett pass i idrottshallen med samarbetsövningar/lekar, skratt och lättare träning avslutade förmiddagen.

IMG_7165

”Det känns spännande att vara igång och jag är exalterad inför året! Jag ser mest fram emot teorin och att få helheten” Jonathan Sundkvist, deltagare

Efter lunch tog Lotta Wanning och Mari Zetterqvist Blokhuis över och fokus flyttades över till ”mental träning och ryttare är idrottare”. Komfortzon, lärandezon och panikzon och hur vi flyttar oss däremellan intresserade och utmanade deltagarna. Vinnarskallar är positivt, de klarar av att prestera i exakt rätt ögonblick. Helgen avslutades i bollhallen där deltagarna efter gemensam uppvärmning fystestades. De praktiska testerna utmanade balans, koordination, magmuskler mm och samtliga idrottare imponerade på ledarna.

IMG_7187

IMG_7194

IMG_7198

”Eftermiddagen med Lotta och Mari har varit väldigt lärorik och roligt att se vart man ligger nu och vad man kan förbättra. Jag har lärt mig att möta utmaningar med ett öppet tankesätt” Andrea Östlund, deltagare


Det blev en väldigt lyckad helg med mycket skratt och många nya tankar att ta med sig hem, och såklart nya vänner att peppa under året! 

Utbildningsbild 2 ht-2015

Anmäl till utbildning här!

Kurskatalog boxbild vt18

Utbildningskatalog vt-18

Basutbildning box 2

Ledarutbildning - Basutbildning

Läs mer

Sponsorer

Annons