Ryttarnas fysik i fokus på träff 7 för unga ryttare!

2017-10-11

Vid träff 7 var ryttarens dvs. idrottarens fysik i fokus. Anna-Karin Söderquist som unga ryttare träffat tidigare höll i passet som ägde rum på Hufvudsta Ridskola i Solna. Regn och rusk stoppade inte de entusiastiska deltagarna.

Kvällen inleddes med en viktig fråga från A-K: hur går det med er personliga träning? Frågan gick varvet runt och nja det blev väl inte 10 poäng över allt. Sommaren - enades de flesta om hade rubbat träningsplaneringarna men nu sätts de igång igen.

Är det någon skillnad på en idrott och en sport, dvs. att utöva idrott eller sporta, var en annan frågeställning som satte fart på geniknölarna. Resonemangen landade i att vi fick googla vad som egentligen gäller. Wikipedia upplyste deltagarna om att: ”Sport är ett samlingsbegrepp för olika mer eller mindre atletiska aktiviteter med eller utan tävlingsmoment. Gemensamt för sporter är att de är redskapsbaserade, till skillnad från idrotter som är ansträngningsbaserade”.

-       Ryttare är mina favoritidrottare alla kategorier, sa A-K flera gånger. De får så allsidig träning, koordination och kondition, och de backar inte för sin idrott oavsett väder!

Informationen om att träning dessutom hjälper till att hålla tävlingsnerverna i styr och underlättar koncentrationen vid tävlingstillfället var något som gick hem bland ryttarna. Här menas alltså egen fysisk träning m a o bättre tävlingsresultat när både ryttare och häst kommer in på banan vältränade.

Efter teorin bjöds det på fika, matiga mackor, frukt och givetvis också hembakta kanelbullar dagen till ära. Efter påfyllnad av energi var det så dags för praktiska övningar ute i regnet.

Först uppvärmning med Höga knä kull. Därefter Stegen – en favorit visade det sig. Sist men långt ifrån minst ett Cross pass med 8 stationer. Så duktiga allihopa, härlig grupp med bra gemenskap

Återsamling i teorisalen där A-K, unga ryttares personliga PT, delade med sig av mer kunskap och bra ”pepp” för egen fysisk träning.

Här hittar ni A-Ks träningspass från kvällen på Hufvudsta. 

Utbildningsbild 2 ht-2015

Anmäl till utbildning här!

Utbildningskatalog ht-17 box 232x240

Utbildningskatalog ht-17

Basutbildning box 2

Ledarutbildning - Basutbildning

Läs mer

Sponsorer

Annons