Angelica och Sylve i vårsolen
FOTO: Victor A. Victor

Fortbildning med Angelica och Sylve

2018-03-29

Den 28 mars kom Angelica Augustsson Zanotelli och Sylve Söderstrand till Enköpings ridklubb för att ha fortbildning med distriktets diplomerade ridlärare och licensierade tränare.

Det var ett soligt Enköping som verkligen visade sig från sin bästa sida och ridlärare hade anmält sig från Gotland i söder och Bollnäs i norr, givetvis var förväntningarna höga.

Angelica instruerade tre hoppgrupper och ridlärarna och tränarana delades in i tre grupper. En grupp ridlärare och tränare följde varje hoppgrupp och tillsammans med Sylve diskuterades övningen, vad Angelica ville att ryttarna skulle uppnå med sina hästar och hur hon instruerade för att få ekipagen att komma dit.

Angelica hade sitt system och hon fick hästarna att, trots sina olikheter, komma in på ett avspänt taktfast sätt mellan hand och skänkel. Hon fick ryttarna att hitta takten men också att spela på den genom att lägga till och ta bort galoppsprång, lite fram, lite tillbaka.

Till lunch hade Regina en Gulasch som puttrat hela natten, som ni förstår var den helt fantastisk!

Efter lunch red den tredje gruppen och den tredje gruppen ridlärare och tränare diskuterade tillsammans med Sylve.

Som avslutning samlades vi i cafeterian och gick igenom vad som skett under dagen. Sylve lyfte även statistik som man kan koppla till utbildning av hästar. Statistiken sa att 50% av de hästar som byter ägare drabbas av en frambenshälta hos sin nya ägare - något man med kunskap och förnuft borde kunna göra något åt.

Tack Angelica, Sylve, alla på ERK och alla engagerade ridlärare och tränare för en inspirerande och utvecklande dag i solen!

Angelica och Sylve 1

Sponsorer

Annons