FOTO: Upplands Ridsportförbund

Säkerhetsseminarium med fokus på huvudet och hjärnan

2019-02-24

Hur funkar en riktig ridhjälm och tips för en säkrare hästvardag. Välkommen till ett spännande säkerhetsseminarium som hålls på SLU i Uppsala den 18 mars.

Hjärntrappan
Har du tänkt på hur din hjärna mår när du har ramlat av hästen och slagit i huvudet? Även ett litet slag mot huvudet kan ge konsekvenser. Om du ramlar av och slår i huvudet ska du ta det lugnt och låta din hjärna vila innan du börjar rida igen. Margareta Rödén, överläkare ortopedi, ledamot i Svenska Ridsportförbundets Säkerhets-utskott, samt ordförande i SvRF:s fälttävlanskommitté berättar mer om ”Hjärntrappan” – något att fundera på för alla som rider.

Vad kännetecknar en bra ridhjälm?
Vad kännetecknar en bra och säker hjälm?
Vad ska jag tänka på när jag väljer hjälm?
Vad säger forskningen?
Helena Stigson forskningsansvarig för idrottsskador hos Folksam berättar och förklarar.

Det här är ett par av höjdpunkterna i vårt gemensamma säkerhetsseminarium. Du får ytterligare tips och information hur du på ett enkelt sätt kan säkra upp din hästvardag.
Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på kaffe och matig macka.

Måndag 18 mars 2019 kl 18–21
Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum (VHC), SLU, Ultuna, Ulls väg 26, samling vid huvudentrén till det ”runda huset”.

Du behöver anmäla ditt deltagande senast den 14 mars (så att vi beställer rätt antal mackor). Du anmäler ditt intresse till goran.dalin@slu.se

Inbjudan för utskrift finner ni här

Varmt välkomna!

Sponsorer

Annons