Hela gänget i Ryttarutveckling nivå 1 och 2.

Ryttarutveckling i Värmland

Om Ryttareutveckling:
Ett utvecklingsprogram för ryttare på nivå 1 och 2 som under vintern får olika föreläsningar i mentalträning, kost, värdegrundsfrågor, förberedelse för tävling och träning i vardagen. Under tiden innebär det också en del eget arbete och föräldrar förväntas delta vid flera av tillfällena. Utvecklingsprogrammet är tänkt att ge deltagarna en massa ny energi och den lilla extra kicken för att kunna satsa mer på sitt tävlande.

Se alla namn på deltagarna i nivå 1 och 2.

Innehåll:

19 november Kick off – Här lär vi känna varandra och har en rolig dag där vi pratar om era tankar om ryttarutveckling, hur man är en bra förebild, våra ledstjärnor och mycket annat. För föräldrar finns en specialföreläsning om hur man är Världens bästa Idrottsförälder. Plats Thoren Framtid, Kasernhöjden, Karlstad 9,30-14.00.

Info från första träffen med bilder!

5 december  Mentalträning – Christian Augustsson kommer och pratar om mentalträning. I Nobelgymnasiets aula, Karlstad kl.18.00-20.00

Info från andra träffen med bilder!

14 januari Kost och träning – mer info kommer men det blir en heldag där vi provar bra mat och testar olika träningsövningar.

4 el 5 mars – inspirationsföreläsningar med unga elitryttare från Värmland. Special för föräldrar om vilken dragvikt som gäller vi körning med släp/tungt släp. Hur vet man vart gränsen går för utökat B-körkort och hur tar man det. Plats Opel Center i Karlstad. Återkommer om tid, troligtvis eftermiddag/kväll.

Info från 4.e träffen med bilder.

2/4 Frivillig träff på Rudskogens RF
Hopp och dressyrdag den 2 april, anmäl senast den 30 mars till kansliet ridsporten@varmland.rf.se

Till inbjudan och mer om dagen!

5 juni Avslutningsresa till Strömsholm.
Vi får en guidad tur på Strömsholms anläggning smat en dag dör vi kommer se många duktiga ekipage på tävlingsbanorna. Hoppning och dressyr går parallellt. Bussen avgår 7.00 från Idrottens Hus i Karlstad och åter i Karlstad strax före 19.00 samma dag. Bussresan är för ungdomarna i Ryttarutecklingen, i mån av plats kan föräldrar följa med.

Utvecklingsprogrammet:
Programmet är uppdelat i två delar där en del är för ryttare som precis börjat tävla i första hand till åldersgruppen 10-14 år och den andra för ryttare som kommit längre i sin tävlingskarriär och är på LA nivå, ungdomar i första hand men ponny eller hästryttare spelar ingen roll. Alla träffar och föreläsningar är gemensamma men gruppdiskussioner och liknande är uppdelade.

Kostnad:          
500kr, föräldrar går kostnadsfritt på föreläsningar men står själva förFolksam fika och lunch.
Satsningen är subventionerad av Idrottslyftet, Folksam och Nordmarkens Motor.

Nordmarkens Motor  logo

 

 

 

Hooks_H_sport_logo


Senast uppdaterad: 2017-04-25

Annons