FOTO: Västergötlands RsF

Stort Grattis Hasse, detta är du verkligen värd

2017-05-02

Svenska Ridsportförbundet har härmed den stora glädjen att meddela att Hasse Forssman tilldelats Svenska Ridsportförbundets högsta utmärkelse, förtjänstmedaljen i guld på förslag av Västergötlands Ridsportförbund.

Medaljen kommer att delas ut i samband med Svenska Ridsportförbundets förbundsstämma på Strömsholm och Knytpunkten lördagen den 13 maj 2017

Direkt efter välkomstanförandet vid förbundsstämmans öppnande kl. 10.00 kommer Hasse att på scenen få mottaga sin medalj.  Förbundet räknar med sända stämman, inklusive medaljutdelningen, direkt på webb-TV.

Sändning är beställd och här är länken http://equisport.tv/livestream/forbundsstamman-2017/

 

  


 

Det är det lilla i vardagen som betyder mest för den enskilde ryttaren – ung som gammal.

Så lyder Hasses motto, och här nedan följer hans meritlista (som vi på förfrågan fick från honom i vintras  )  som nu ger honom den uppskattning han så otroligt väl förtjänar.

Hasses meritlista  .

Under 70-talet:

6 år som ordförande i Mälaröarnas RK.

Tog initiativ till Ridborgarmärket. Övertygade Ridfrämjandet att det skulle bli populärt.Utarbetade det ursprungliga programmet tillsammans med Ulla Ståhlberg och     Ulf Rosengren. Jag var hela Sveriges Ridborgarbas under de tre första åren.

Tillsammans med SRC (Jan Fristedt) startade vi lag-SM i hoppning för både häst och ponny. Finalerna gick i Jönköping på Elmia med Anders Gernandt som speaker.

Jag utarbetade ett kursmaterial med namnet ”Marknadsföring och PR i Förening. Kurser på det temat höll jag under 5 års tid i de olika distrikten från Såne i söder till Norrbotten i norr.  Även för blivande ridlärare på Strömsholm. 

Under 80-talet:

Tog initiativet till lobby-organisationen ”Strömsholms Vänner” efter en riksstämma i Södertälje, då ombuden fått höra att det fanns planer att avveckla Strömsholm och flytta verksamheten till Flyinge. Vi jobbade några år och lyckades få Förbunden att istället rusta upp och göra en nysatsning på Strömsholm.

Utbildade mig till domare i hoppning och dressyr samt överdomare i dessa grenar plus i fälttävlan. Det har jag därefter varit under 25 år.

Flyttade till Dalsland och jobbade som ridlärare och ridskolechef i Mellerud och Bengtsfors i 20 år. Drev ridläger 8 veckor varje sommar för vuxna, erfarna ryttare under 10 år. T.o.m. 1992. 

Under 90-talet:

Bildade organisationen Dalsland Horse Team vars ändamål var att arrangera Fälttävlan på  Baldersnäs. Det var 6 ridklubbar som var medlemmar och bidrog med funktionärer till tävlingarna. Vi arrangerade 3 SM för Seniorer och Young Riders. 2 NM och en deltävling i  World Cup 1999. Sammanlagt 10 elittävlingar i fälttävlan. Vid 1 tillfälle inbjöd vi Svenska Mångkampförbundet som kände sig lite förödmjukade av Ridsportförbundet, när deras ridförmåga ifrågasattes. Ett mycket lyckat samarrangemang där publiken förutom ridningen också fick se den nordiska femkampseliten tävla i terrängridning, fäktning, pistolskytte och simning.
Dalsland Horse Team upplösts 2003 p.g.a. ändrade ägarförhållanden på Baldersnäs.

I slutet på 90-talet valdes jag in i distriktsstyrelsen och senare blev jag ordförande under 5 år. 

Under 2000-talet:

På mitt initiativ bildades 2010 en ny organisation med syfte att arrangera elittävlingar i fälttävlan på Baldersnäs. Namnet blev Baldersnäs Horse Event och 2012 avgjordes SM i fälttävlan för seniorer och Young Riders ännu en gång. Tyvärr blev det bara en tävling.

På fälttävlansmötet 2013 fick jag höra talas om Sugar Cup. Redan våren 2014 genomförde vi den  första regiontävlingen och finalen reds i parken på Baldersnäs. Organisationen Baldersnäs Horse Event har därefter genomfört 3 omgångar med ponnyryttare från Dalsland, Värmland  och Bohuslän. I oktober 2016 upplöstes Baldersnäs Horse Event Ridklubbarna i Åmål, Bengtsfors, Ed, Färgelanda och Mellerud fick dela på drygt 84.000 kr, som var kassabehållningen efter åren på Baldersnäs.

 


Sponsorer

Annons