Med hästengagemang och kunskap stöttar distriktets tävlingssektion medlemmar och klubbar i tävlingsverksamhet i Västergötland genom koordinering, utbildning och information med fokus på säkerhet för människa och häst


Om du som förening vill ha in något  som är av stort intresse för andra än klubbens egna medlemmar så skall du maila text och gärna bild också till oss på kansliet.  Kan vara att ni t ex anordnar SM eller DM med "Kändisryttare" som många vill se, eller att ni vill lyfta någon i klubben som varit ute på större tävlingar och fått med sig t ex en SM-medalj hem.   

Dressyr_Sverige_genreFOTO: Svenska Ridsportförbundet

Inställd dressyrtävlingshelg skapar utrymme för annan arrangör

2019-04-18 11:37

Ale Jennylunds Ridklubb är mitt uppe i en byggnation av nytt ridhus som skall stå klart i december i år. Pga av oförutsedda händelser omfattar byggarbetsplatsen ett utökat område på anläggningen, vilket gör det omöjligt att hålla tävling där enligt den termin som beslutades i höstas. 

WEFOTO: Bildkälla: SvRF

Prova Working Equitation

2019-04-11 09:04

Häggums sportryttare välkomnar dig att prova på Working Equitation.

Passa på och ta ut din häst på lite annorlunda träning. Mentalt stärkande och lite lattjo. En träning som ska inspirera till glädje, harmoni, precision, mjukhet, god kommunikation, annorlunda uppgifter till hästen och kanske leder det till riktig WE tävling.  Riktiga tävlingshinder, mkt att "titta" och "tänka" på, som testas inför tänkta kommande av klubben anordnade tävlingar.

PCPP 2018 till distrikten 652x434FOTO: Stockholms Läns Ridsportförbund

Prins Carl Philips Pris 2019

2019-02-20 10:04

 

Prins Carl Philips Pris instiftades och skänktes av den Svenska Kungafamiljen till Svenska Ponnyryttarförbundet, distrikt 1. Vid Ridsportorganisationernas sammanslagning 1993 övergick priset till Stockholms Läns Ridsportförbund.

Närbild Anneli

Distansgala 2019

2019-02-11 10:27

Distansens kanske finaste pris, Castors pris, går till den häst som under året genomfört flest antal godkända tävlingskilometrar på tävlingar 80 km och längre. Det är ett vandringspris som hästens ryttare Anneli Ohlén – Billingens Distansridklubb, får förvalta 2019 för 2018 års prestation. 

Patrk KittelFOTO: Anna Reilly

Att anordna clinics ihop med distriktet

2019-01-25 10:35

Distriktets TS har i sin budget en pott för clinics, en pott där förening som anordnar clinic kan söka medel. 

Dressyr Sverige genreFOTO: Svenska Ridsportförbundet

Grenledarnas Riksserie i Dressyr

2018-11-08 18:00

Öppen för samtliga ekipage som har gällande svensk tävlingslicens och är svensk medborgare eller sedan minst ett år stadigvarande bosatt i Sverige.

Distansens kilometerlista uppdaterad

2018-06-05 12:54

Distriktets kilometerlista har funnits sedan 2011 och det är många av distriktets
ryttare och hästar som uppmärksammats för sina prestationer. Det finns en lista för ryttare och en för häst. Från början fick man bara tillgodoräkna sig genomförda godkända tävlingsklasser, men från 2016 även Clear Round. Registrering i efterhand görs inte.

Jonas Pettersson till riksfinalen

2017-10-17 10:10

Grenledarnas Riksserie i dressyr, en ny serie med start 2017.

Serien är öppen för alla ryttare på häst som inte erhållit 62,00 procent eller mer i Medelsvår B-klass.

Serien har kommit till på grenledarnas* initiativ utifrån frågeställningen hur vi ska få fler att våga komma ut och tävla i dressyr, berättar Annica Johnsson från dressyrkommittén. 

Äldre nyheter

GK-kurs liten bild

Grönt-kort-kurser

Läs mer
Rosetter

Allt om serier och cuper

Läs mer
Utbildning på din klubb

Arrangörsutbildning på hemmaplan

Läs mer

Sponsorer

Annons