Nyheter från förbundet

Nu står det klart vilka klubbar som får arrangera Svenska Mästerskap i hoppning. Tävlingssektionen har fastställt hoppkommitténs beslut och det blir ett samlat mästerskap i hoppning för både ponny och häst individuellt.

 

Rider du på världens bästa ridskola och/eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll, behöver vi din hjälp att utse Årets ridlärare och Årets ridsko...

 

Sverige toppar FEI Nations Cup i dressyr. Två raka segrar för det svenska lagen. Nu blir det midsommar i Rotterdam, Nederländerna och ny nations cup för både svenska dressyrlaget och svenska hopplaget som rider Longines FEI Jumping Nations Cup.

 

Trupperna med young rider, juniorer och children till EM i hoppning är klara. Sedan tidigare är fälttävlan och dressyr uttagna.

 

Vad tycker du om förslaget till TR 2019-2020? Fram till och med måndag 25 juni kan du lämna synpunkter på det TR som ska gälla för kommande två-årsperiod. Nytt är att det för första gången finns ett förslag till TR i reining.

 

Ridlärare sökes till Åkersberga Ridcenter- Skånsta Ryttare.

 

Under Midsommarhelgen 21-24 juni arrangeras en internationell voltigetävling i Sverige.

 

Förbundskapten Henrik Ankarcrona har plockat ut gruppen hoppryttare som får rida under Falsterbo Horse Show.

 

Helgen 16–17 juni avgjordes vilka två lag som avancerar från Ridsportallsvenskan division 1 Södra zonen till Folksam Elitallsvenska 2019. Fjälkestads RK och Vellinge HF är nya lag.

 

Den nya dressyrcupen för ponny, "Mats Mellberg P12 Ride and Learn"  har nu delat ut sina första Guldbiljetter på regionsnivå.

 

Det blev svenskt guld, svenskt silver och svenskt brons på de Nordiskt Baltiska Mästerskapen i distansritt i helgen.

 

Vilken debut för Anna Freskgård i fyrstjärnig fälttävlan i Luhmühlen, Tyskland. Hon flög fram med sin Fly Away vd N Ranch. Felfri och inom tiden i terrängen. Lägg till söndagens pigga häst och en bra banhoppning, även om det blev två nedslag.

 

Det såg ljust ut i paus för det svenska hopplaget. En fin andraplats och felfria ritter från Irma Karlsson och Evelina Tovek.
I andra omgången fick Sverige kliva tillbaka till en fjärdeplats totalt. Belgien vann i suverän stil.

 

Svensk GP-seger i Sopot

(2018-06-15 19:32)

Vilken omhoppning i Sopot, Polen. Tre svenska ryttare med i slutstriden i Grand Prix-hoppningen. Henrik von Eckermann red hem segern med Castello, som han lånat från Evelina Tovek. Hon tog hem sjätteplatsen i klassen med Mill´s Sheridan.

 

Louise Svensson Jähde och Wieloch´s Utah Sun är bästa svenska ekipage efter att dressyren ridits under två dagar i Luhmühlen.

 

Grensponsor

Sponsorer

Annons