För att samla in pengar till Världens Barn arrangerar tolv ridskolor i Uppland tillsammans med Sveriges Radio P4 Uppland ett stort event nu på söndag, den 30 september.

 

Tävlingen September Rundown med Scandinavian Derby Open och Non Pro, Scandinavian Futurity och FEI klasser, är årets höjdpunkt i ridsportgrenen reining och anordnas på Axevalla travbana av Swedish Reining Horse Association, förkortat SRHA. I år bl...

 

Stor dramatik i Strömsholm under söndagen då det avgjordes vilka som ska representera region mitt i finalen av Folksam Hästkunskap Cup. Efter en hel dags tävlande och ett rafflande avslut med utslagsfråga stod Malung-Sälens Ridklubb överst på pris...

 

Signe Svensson, Jump Club RF – Bright Eyes rycker i tabellen i kategori D. I kategori C är det däremot delad ledning. Så är läget vid halvtid för semifinalerna i Prins Carl Philips Pris.

 

Efter ett fantastiskt framgångsrikt år för Hermanstorps K&RKs ekipage, med både SM, NM- och EM-medaljer, så laddar klubben inför det största arrangemanget på 11 år, nämligen lag-SM i fälttävlan för både ponny och häst 28-30 september 2018.

 

Det blir tuff konkurrens för de svenska ryttarna i de internationella dressyrklasserna när Saab International Grand Prix Dressage ska avgöras. Ryttare från sju nationer kommer till start.

 

Helgen den 24-25 november kan voltigeintresserade komma till Göteborg för att vara med på årets voltigekonferens som samarrangeras med ett ledarseminarium med Rikke Laumann.

 

OS-kval i tre grenar

(2018-09-23 17:25)

Det är mindre än två år kvar till nästa stora mästerskap när VM i Tryon slår igen portarna efter att sista hästen lämnat banan.

 

Nu är datum och tävlingsplatser i fem av de sex zonerna i nästa års Folksam Ponnyallsvenska/lag-SM i ponnyhoppning  klara.

 

Inbjudan till kurs för distansrittsveterinärer. Kursledare leg.veterinär Josefin Larsson

 

Ridskole- och Utbildningssektionen hälsar dig varmt välkommen på en inspirationsträff för en framgångsrik ridskola med hästens välfärd i centrum. Träffen ges med samma tema på tre olika platser i landet.

 

Rebecka Haendler är till vardags flygstridsledare och dirigerar JAS-plan ute på uppdrag. Nu är hon inne på upploppet på utbildningen till ridlärare, steg I, Svensk Ridlärare I. Drömmer du om att bli ridlärare? Sista ansökningsdag till Svensk Ridlä...

 

Landslagsledningen för ungdomsdressyren välkomnar till mönstring för Children, Juniorer och Young Rider på Strömsholm den 18 november 2018 

 

Nu ska vallöften ska bli verklighet och i många kommuner tar nya laguppställningar över. Dags att vässa argumenten och berätta hur just din ridklubb kan vara en resurs i din kommun. Vi ger dig hjälp i påverkansarbetet.

 

Dags för tredje etappen av ridborgarmärkestävlingen. Din förening missar väl inte chansen att vara med?
30 september 24.00 ska det vara inskickat hur många ridborgare din klubb har under tredje etappen om föreningen ska ha en chans att vara ...