Nyhetsbrev hösten 2018

2018-09-19

Hej,

Här kommer ett nyhetsbrev från Örebro Läns Ridsportförbund med lite om vad som varit och vad som är på gång. Vid ”pennan” sitter jag, Anki Almlöf, som har haft glädjen att jobba som konsulent här på kansliet i ett halvår nu.

Efter den långa, varma och framförallt torra sommaren verkar hösten vara här. Trots de dåliga väderförhållandena verkar många i länet ha klarat sig förhållandevis bra gällande fodersituationen, baserat på de svar vi har fått in i frågan om ämnet.

 

Tävling

Under tävlingsåret som hittills varit har distriktets ryttare varit ute såväl i - som utanför Sverige och visat framfötterna. Vi försöker hålla koll och följa er alla men ibland missar vi något resultat/prestation och därför får du som tävlar mästerskap eller elittävling (eller motsvarande) gärna skicka in ett mail med dina resultat till oss på distriktet.

Distriktsmästerskapen har genomförts i några discipliner och några återstår. Nytt för i år är att vi för första gången kommer att ha ett DM för WE den 3/11, proppen finns ute inom kort på TDB.

Under året har vi jobbat en hel del med grenledarna och de olika kommittéerna i respektive gren, detta med en förhoppning om att kunna utveckla varje gren och erbjuda det som ryttarna och klubbarna eftersöker i form av cuper, satsningar och andra aktiviteter. Vi söker fler personer som önskar att vara med i hoppkommittén, är DU intresserad? Skicka ett mail till oss. 

Det är några lagtävlingar kvar att genomföra och rida under året. Flest deltagare har det varit i div 3 hoppning för ponny samt Seniordressyren 30+. Jag har varit ute och träffat er på flera lagtävlingar och jag måste säga att det har varit fantastiskt roligt att se sådan härlig laganda och trevlig stämning såväl inom som mellan lagen.

Summertour Ponny cup i dressyr har genomförts för första gången med mycket positiv feedback, vinnare blev Aprilia Fellebro från Gyttorps ridklubb och ett vinnarreportage publiceras inom kort på hemsidan.

Finalerna av Odenkvarn Cup avgörs 15-16/9, en cup i hoppning med mycket generösa premier tack vare Odenkvarn som sponsrar cupen.

Den 15/10 hålls arrangörsmöte med nästa års tävlingar på agendan, anmälan senast 11/10.

Utbildning

Höstens kurser och utbildningar ligger ute på hemsidan: http://www.ridsport.se/Distriktssajter/orebro/Utbildning/

Ryttarutveckling nivå 2 står för dörren och i år har det varit fler från Örebrodistriktet som har sökt, jättekul! Jag ser fram emot att få utvecklas tillsammans med er under dessa två tillfällen i höst.

Basutbildningen kommer att genomföras under två tillfällen, 17/10 och 1/11, en bra grundutbildning som alla som håller på med hästar borde gå. Den är dessutom obligatorisk om man vill utbilda sig vidare inom ridsporten. På Svenska Ridsportförbundets hemsida finns mer information om utbildningen: http://www.ridsport.se/Utbildning/Basutbildningen/

En fortbildning för klubbarnas Grönt Kort-ansvariga/provledare är utlagd den 4/12, för att vara godkänd provledare behöver man gå utbildningen vartannat år så passa på att anmäla. Tänk på att ni som är provledare bör gå basutbildningen om ni inte redan gjort det.

Den 10/12 kommer Maria Falck (ridskolepedagogik.com) och håller en föreläsning om Små barn på ridskola. Vi ser en ökning av den här ålderskategorin på våra ridskolor i distriktet och vill därför erbjuda ytterligare kompetens och inspiration i ämnet. Hoppas många finner intresse i att delta!

Projekt

Distriktet genomför en dressyrsatsning med dressyrträning för Bo Jenå 23-24/10 på Kumla Ridklubb. Läktaren kommer att vara öppen och publik är välkommen.

Under hösten och kommande vår kommer vi köra ett ungdomsprojekt som går ut på att jag kommer ut och träffar ungdomar i klubbarna för en typ av fördjupande undersökning. Mer information om detta kommer inom en snar framtid att dimpa ner i era mailboxar.

Under året har vi kört ett projekt ”Örebro Läns Ridsportförbund flaggar för WE” som avslutas nu i november med distriktsmästerskap. WE är en snabbväxande gren och vi har flera utövare här i Örebrodistriktet, jätteroligt!

Ridsportgalan

Självklart kör vi en repris på förra årets succé med en ridsportgala på Eztrad Entertainment, Örebro. Datumet är bokat till 2/2 2019, mer information om allt som rör galan kommer inom kort ut på hemsidan.

 __________________________________________________________

Har Du frågor, idéer, tips eller annat som Du önskar förmedla till oss? Tveka inte att höra av dig till mig, styrelsen eller grenledarna.

Hoppas vi ses på höstens utbildningar och evenemang!

Med vänlig hälsning

Anki Almlöf, anki@distriktet.nu 072-262 32 18

tävling