Tre bra kvällar

2019-01-18

Under våren arrangerar Örebro Läns Ridsportförbund föreläsningserien "Tre bra kvällar" i samarbete SISU och SWB Örebro.

Onsdag 20/2 Avel och exteriör med Ulrika Jacobs, Idrottens Hus 18.00

Hur påverkas hästen av sin exteriör i förhållande till prestation.

Ulrika föder upp hästar sedan 20år tillbaka i en ganska stor skala (4-7föl/år). Hon bor i Grums, Värmland tillsammans med 5 hemmaboende barn av 7 och ca 25 hästar och ponnyer för avel och sport. Ulrika dömer exteriör, gångarter, dressyr i mån av tid och tillbringar helgerna under sommarhalvåret på tävlingar med två- och fyrbenta uppfödningar. Ulrika är dessutom verksam som ordförande i Ryttarsällskapet Grums samt Wermlands Hästavelsförening. Hon har även suttit i två år i ASVH's styrelse.

 

Onsdag 6/3 Avtal och juridiska frågor med Frida Treschow, Idrottens Hus 18.00

Vad gäller vid köp och sälj, fodervärd, ryttare, uppstallning, utyhyrning mm. Vad säger lagar och regler och vad bör man tänka på. Frida har unik kunskap inom hästjuridik.

"Som hästjurister arbetar jag med att dela med mig av min kunskap för att förhindra att du ska råka illa ut. Jag vill på ett enkelt sätt förklara för dig vad som gäller och hur du bör gå tillväga. Hos mig är inga frågor dumma. Om du redan har råkat illa ut kan jag som hästjurist stödja och vägleda dig för att minimera tvisten." 

Hästjuridik, köp- och försäljning av häst, inackordering, beridare, hästförmedlare, inridning och andra hästtjänster bör alltid ha unika avtal.

 

Torsdag 11/4 Clinic med Nina Känsälä, från unghäst till svår klass, 18.00 Linde RIdskola's nya ridhus

En unik möjlighet att praktiskt ta del av när Nina berättar om utbildning av den unga hästen upp till svår klass med fokus på hållbarhet, prestation och hästens välbefinnande.

Nina arbetar på Lövsta stuteri och har en mycket gedigen bakgrund med hippologutbildning, diplomerad ridlärare, C-tränare i dressyr (B-tränarutbildning 2019). Hon har arbetat som stallchef och beridare i Tyskland, nu senast kommer hon från Hannel Dressage Stable och innan har hon jobbat på Tullstorp Dressage Stable som beridare och stallchef i nio år.

 

Kostnad och anmälan:

20/2 Avel och exteriör: 200kr, anmälan senast 13/2

6/3 Avtal och juridiska frågor: 200kr anmälan senast 3/3

11/4 Clinic från unghäst till svår klass: 250kr anmälan senast 1/4

Hela föreläsningserien: 550kr, de första 10 att anmäla till hela serien får Goodiebags.

Anmälan är bindande och sker via mail till anki@distriktet.nu, avgiften faktureras.

 

Välkomna med anmälan!