Nya ordförande till kommittéerna för Hopp, Para och Voltige.

2017-08-21

Lär känna distriktets nya kommittéordförande i Hopp, Voltige och Para.

Ordförande för Hoppkommittén - Markku Söderberg

Född -69, bor i Beddingestrand med fru och två döttrar. Diplomerad beridare och B-tränare i hoppning. Arbetar nu som verksamhetschef på Lunds Civila Ryttarförening. Jag har tävlat upp till internationell svår hoppning med ett flertal hästar, tränat elever upp till svårklass och arrangerar nu tävlingar i hoppning (och dressyr). Jag sitter även som ordförande i SVRF Ridskole- och Utbildningssektionen samt ledamot i valberedningen i Skåne Ridsportförbund och även styrelseledamot i Swede Horse AB.

 

Ordförande för Voltigekommittén -Tove Zellman

Jag började träna voltige som 8-åring på Torns Ponnyklubb i Lund, för att "det skulle gå fortare att få börja rida i ridskolan då". Fastnade direkt för de utmanande rörelserna, mångsidigheten och närheten till hästen, och fascinerades av de duktiga äldre voltigörerna i klubben som på den tiden representerade Sverige på internationella tävlingar. Gick sedan på både voltige och i ridskola i flera år, blev i tonåren fodervärd till en av voltigehästarna och började som ungdomsledare och voltigetränare och senare tävlingsledare på klubbens voltigetävlingar. Voltigen tog mig till tävlingar runtom i södra Sverige, till läger i Tyskland, Västerås och Polen, gav mig nya vänner och tränade mig i att gå ner i spagat, göra armhävningar, kommunicera med hästen åtta meter bort och planera, leda och ta ansvar.

Efter studenten tog studier, resor och andra intressen över, och hästgrejerna hamnade i en plastlåda längst in i mammas källare. Men för fem år sedan, efter några år i Värmland och en flytt till Hässleholm, började en förälder till mina barns dagiskompisar starta voltige för en grupp barn och ungdomar på Hässleholms Ridklubb. Efter att ha suttit på läktaren och tittat på en träning var jag fast. Verksamheten har sedan vuxit med många engagerade och för ett halvår sedan bildade vi en egen förening, Hässleholms Voltige, för att fortsätta utvecklas. Jag fylls av glädje av att se gemenskapen och samarbetet mellan voltigörerna och med hästen! Jag älskar att barn och ungdomar oavsett ålder och bakgrund tillsammans kan hjälpas åt kring sin gemensamma häst, stödja varandra och upptäcka att det som tidigare kändes så svårt efter mer eller mindre kämpande går som en dans! Och att även barn som kanske inte har möjlighet att ha en egen häst eller har hästerfarna föräldrar åker ut på tävlingar och får en alldeles egen rosett. 

Som ordförande för Skånes voltigekommitté hoppas jag bidra till att fler klubbar i Skåne upptäcker de fina möjligheterna och börjar träna och tävla i voltige. Vill också fortsätta på den nationella voltigekommitténs arbete för att höja utbildningsnivån på både våra hästar, linförare och tränare. Vill gärna ta vara på den fina gemenskap mellan klubbarnas aktiva som finns när vi träffas på bland annat tävlingar och kanske skapa fler forum där vi kan träffas och utbyta erfarenheter och samarbeta för att stärkas och utvecklas i denna härliga ridsport.

Hoppas på ett gott samarbete både inom voltigesporten och med andra ridsporter såväl inom som utanför Skåne!

 

Ordförande för Parakommittén - Sara Larsheden

Bor i Klågerup och är inköpsspecialist till yrket. Är engagerad i verksamheten för ryttare med
funktionsnedsättning på LCR där hon leder daglig verksamhet och fritidsridning i grupp. Sara har genomgått ridsportförbundets ledarutbildning för ryttare med funktionsnedsättning steg 3.

Vision för parakomitténs arbete
Kommittén kommer att verka för att skapa och utveckla platformar för inkludering tillsammans med, och till stöd, för medlemsföreningar, ryttare med funktionsvariationer och evenemansarrangörer

Sponsorer

Annons