Fredrik Spetz, från Norsholm i Östergötland, satte sin första internationella seger i Lilleström, Norge. Han vann 150-hoppninge, en tidshoppning, med holländskfödda hästen Dustin.

 

Gunilla Byström red hem en svensk seger i dressyrens Grand Prix Special med fina stoet Vectra i Lilleström, Norge.

 

Patrik Kittel har valt att låta VM-hästen Well Done de la Roche spara på krafterna. Det sa han direkt efter suveräna ritten under VM i Tryoen, USA. Men nu fick ”Welly” kom ut igen. Det blev en solklar seger i Nice, Frankrike, för Patrik och Welly<...

 

Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello är på gång igen. Nu blev det en andraplats i Wellington, USA i tufft amerikanskt motstånd i världscupkvalet. Där Tinne visade form.
I Lilleström, Norge, var Gunilla Byström och Vectra på andraplats i ...

 

Det snurrar fort kring Peder Fredricson. Nu i sadeln på Zacramento red han hem en andraplats i Lilleström, Norge, i en 145-hoppning, efter ett guldkantat dygn.

 

Nu är det klart hur lagen ser ut i Global Champions League. Malin Baryard Johnsson rider i Berlin Eagles. Evelina Tovek rider för Scandinavian Vikings och Peder Fredricson har bytt lag till Shanghai Swans.

 

51 lag, fyra fler än förra säsongen, ställer upp i årets upplaga av Folksam Ponyallsvenska/lag-SM i ponnyhoppning. Första omgången rids i Södertälje RK i zon Central lördag 23 mars och SM-finalen avgörs under Strömsholmsdagarna vecka 23.

 

Den 2 mars kommer Patrik Kittel Dressage Tour till Smedstad Ridsportcenter. Patrik kommer själv att sitta upp och rida. I Linköping rider Patrik Malin Rinnés uttrycksfulla Quintesse.

 

Drömmer du om att arbeta med människor och hästar? Att utbilda sig till Ridledare är en väg till att kunna arbeta på en ridskola för att då leda elever i både teori- och enstaka ridlektioner. Att gå Ridledarkursen ger en bra grund för att senare s...

 

Peder Fredricson och östgötahästen Hansson WL är främsta ekipage i hoppning i världen. Det slår världsrankningen för 2018 fast. Peders hästägare Astrid Ohlin kan sträcka på sig ännu mer. Hon är ägare till världens främsta hopphäst.

 

Med hästägarförsäkran ansvarar ryttaren för att häst eller ponny som kommer tävling inte visat tecken på smittsam sjukdom eller vistats i stall där smittsam sjukdom förekommit under de tre senaste veckorna före tävlingens början.

 

I samband med att en häst/ponny anmäls till tävling i TDB, godkänner anmälaren/ryttaren Hästägarförsäkran och intygar att hästen/ponnyn inte kommit i kontakt med smitta de tre veckorna innan tävlingen.

 

Vill du bli hovslagare?

(2019-02-20 10:57)

Den treåriga yrkesutbildningen till hovslagare startar på Strömsholm den 26 augusti. Ansökan är öppen till och med 15 april.

 

TDB, Tävlingsdatabasen, utvecklas och inom kort kommer användarna att få nya rutiner.

 

Känner du någon som gjort en stor insats för ridsporten eller klubben? Nominera hen till Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedaljer och förtjänsttecken, nål och plakett.

 

Sponsorer

Annons