FOTO: Lövsta Stuteri

Häckeberga Slotts Kürcuper

Häckeberga Slotts Kürcuper ställning efter 2 omgångar

 

Häckeberga Slotts Kürcuper ställning efter 2 omgångar som pdf

 

 

Detta är klasser för att utveckla och stimulera fler att rida dressyr, och göra dressyren roligare och intressantare för både publik och ekipage.

1. Tidpunkt: Rids på regionala tävlingar under perioden oktober-december. Omg 1 blir på Dagstorpsortens RF21/10, omg 2 på Sydslättens RF 12/11 och omg 3 den 24/11 i Åstorp. Final på Flyinge HSK 9-10/12.


2. Deltagare: Cuperna är öppna för ekipage som tävlar för en Skånsk ridklubb. Kval och bestämmelser enligt TR. Klasserna är öppna som vanliga enskilda klasser även för ekipage från andra distrikt. Dessa ekipage kan dock inte ingå i själva cupen. Kürcupen vänder sig till alla målgrupper, inte bara juniorer eller YR.

3. Tävling: Rids som tre deltävlingar i FEI Junior Kür (MSV B) och FEI Young Riders Kür (Msv A). Max antal är 20 ekipage i varje klass och det är en domare som dömer. De två bästa omgångarna räknas ihop, och man måste ha deltagit i minst två omgångar för att kunna ta sig till finalen 9-10/12.

4. Klasser: FEI Junior Kür (Msv B) och FEI Young Riders Kür (Msv A)

5. Poäng: Ekipage får poäng efter sin plats i resultatlistan. Förstapristagaren får lika många poäng som antalet startande i klassen +1 poäng, 2:a pristagaren får lika många poäng som startande i klassen-1 poäng. Sedan faller det med ett poäng per resultat nedåt. Exempel, 10 startande, segraren får 11 poäng, tvåan 9 poäng, trean 8 poäng osv.. Skulle något ekipage bli likaplacerade slås de bägge resultatsiffrorna ihop och delas på två. Exempelvis två delade tredjeplacerade, 8 poäng +7 poäng /2= 7,5 poäng. En fil med ställning kommer att uppdateras på www.skaneridsport.se mellan omgångarna. Till finalen går de främsta 10 ekipagen i varje cup och de tar med sig sina poäng.

Resultaten skall sändas till Skånes Ridsportförbund distrikt@skaneridsport.se med fullständig redovisning för klassen och poäng direkt efter avslutad omgång.

6. Priser: 1:a Priset i bägge cuperna, en övernattning och middag för 2 på Häckeberga Slott.

häckebergaslott


Senast uppdaterad: 2017-11-15
SkanskaMasterkapen_logo_rund_2017

Distrikts Mästerskapen

Läs om våra DM-medaljörer

Sponsorer

Annons