Grattis Jonas Holmberg & Grattis hoppkommittén!
FOTO: Roland Thunholm

Ny ordförande i SvRF hoppkommitté

2017-06-05

Banbyggaren, hoppdomaren, tränaren och ridskolechefen Jonas Holmberg, Vellinge, är ny ordförande i Svenska Ridsportförbundets Hoppkommitté.

Jonas Holmberg är även vice ordförande i tävlingssektionen i Skånes Ridsportförbund och har en gedigen ridsportbakgrund med erfarenhet både från tävlingsbanan och ridskolevärlden. Han är utbildad B-domare och B-tränare i hoppning, utbildad ridlärare SRL II och driver ridskola i Vellinge och Lillhagen. - Och från augusti även i Trelleborg.

Men det är som banbyggare Jonas är mest känd. Han är utbildad A-banbyggare i Sverige och level 3-banbyggare internationellt. Han är ordförande i banbyggarnämnden och dessutom banbyggarutbildare. Så hur hinner han med kommittéjobbet?
- Jag har ju redan suttit i kommittén i cirka åtta år och har varit vice ordförande. Jag såg det som utmanande att ta mig an rollen som ordförande. Vi har en väldigt bra grupp personer i kommittén som har jobbat ihop under en tid, så jag har bra stöd, säger Jonas.

Hoppkommittén ska arbeta för svensk hoppsports utveckling. Jonas nämner en särskilt viktig framtidsfråga.
- Den stora utmaningen som jag ser det, om Sverige som litet land ska kunna fortsätta att hävda sig internationellt, är att värna om grundridningen. Vi får aldrig glömma att lära ut ridningens grunder. Vi behöver skapa bra ryttare som kan utbilda hästarna själva.

- En annan viktig del för svensk hoppsport är att ha en bra, nationell GP-cirkus. Allra helst en serie som går över hela säsongen, det ska vi försöka få till igen.

Jonas Holmberg vet hur viktigt det är med nationella tävlingar av hög kvalitet. Och han har en del att jämföra med från sina resor som internationell banbyggare. Resor som tagit honom till så väl Sydafrika som Qatar och tyska Aachen.
- Det var väldigt roligt att få inbjudan till Aachen. Jag har varit där tre gånger som gästassisterande banbyggare. Men jag måste säga att vi har en hel del fina tävlingar här hemma i Sverige också. Många är minst lika bra som tävlingarna internationellt. Vi ska jobba för att få fram ännu fler tävlingar av den kvaliteten.

FAKTA
Jonas Holmberg
Född: 1961
Familj: Sambo, tre hundar och ett 60-tal hästar
Hemort: Vellinge
Klubb: Vellinge Hästsportförening

SkanskaMasterkapen_logo_rund_2017

Distrikts Mästerskapen

Läs om våra DM-medaljörer

Sponsorer

Annons