Talang Skåne

Talang Skåne


 

Talang Skåne var en talangsatsning mot barn och ungdomar inom dressyr, hoppning och fälttävlan som distriktet drev. Talang Skåne 2016-2017 påbörjades den 6 Juni med en en uttagning med personliga intervjuer. Distriktet erbjöd deltagarna många olika träffar i form av föreläsningar, träningar och forum, allt för att hjälpa till med ungdomarnas talangutveckling. Satsningen avslutas juni/juli 2017. 

Skånes Ridsportförbund erbjöd deltagarna en kvalitativ utvecklingsplan med kompetenta föreläsare inom områden för både ryttare och Din häst. De hade även ett antal uppsuttna träningar. De måste även känna att de vill vara en ambassadör för vårt Distrikt, ridklubben de rider för och genom det bära de värdegrunder som Svensk Ridsport står för. 

 Fokusområden för distriktets talangsatsning motsvarar SvRF´s nivå två och innehöll följande teman; Teknisk färdighetsutveckling, Grundridning (allsidig träning för häst)  Hästkunskap/omsorg, Fysträning för ryttare, Etik och moral (ridsportens ledstjärnor och code of conductKostlära, Introduktion till individuell träning- och tävlingsplanering, Introduktion av idrottspsykologi, Introduktion av träningsfysiologi,  Introduktion i antidopningsreglementet, Introduktion av media och kommunikation, Ridlära 

Motivationen att utvecklas som idrottstjej, -kille var tungt vägande skäl att få delta. Det ställdes även krav på att ryttarna självklart skall vara rök- och drogfria under tiden satsningen pågick och att man som deltagare i projektet måste förstå att man blir en förebild för andra ryttare och att man företräder projektet, distriktet och sponsorer när man är ute på tävlingar. Det är viktigt att man då visar på gott horsemanship.  

Som ryttare i projektet förbinder man sig också att delta vid alla aktiviteter i projektet och att arbeta i projektets anda. Kontrakt skrivs med ryttare i J/YRgrupperba, dock inte med ryttare i ponnysatsningen. Ryttare som uteblir från träffar/träningar utan giltig anledning anses då ha lämnat sin plats i satsningen. Deltagande i satsningen kostade ca 1500:- per termin förutom egen insats i form av resor till träffar/träningar. Alla ryttare fick profilkläder.  

  

 Presentation Tränare Talang Skåne 2016-2017

Hoppning J/YR - Ann-Sofie Oscarsson

 

Dressyr J/YR - Britt-Marie H Ivarsson

 

Presentation av deltagande ryttare i Talang Skåne 2016-2017

 


 

 


 

 

 

  Senast uppdaterad: 2018-08-28
SkanskaMasterkapen_logo_rund_2018

Skånska Mästerskapen (DM)

Läs om våra DM-medaljörer

Sponsorer

Annons