Fredrik Persson SWE

Kör, Fredrik – kör!

Februarisolen skiner. Luften är frisk att andas. En spännande fyrspannssäsong står för dörren. Och landslagskusken Fredrik Persson ler. Han har fått en tränare han trivs med inför EM på hemmaplan i augusti.

I paddocken13BESK2

Hatten på för världstrean Helene

Cody svänger så fort han känner bara ett lätt tryck av tygeln på sin hals. Han tvärstannar när ryttaren säger ”hooow”. Och det går lika bra helt utan träns, visar det sig. Världstvåan i reining, Helene Hokkanen, demonstrerar sin gren på mässan Eurohorse under Gothenburg Horse Show.

– Alla kan rida reining, säger hon. På sin egen nivå. 

Nytt nummer – nya artiklar

LÄS DEM I PAPPERSTIDNINGEN – kommer i brevlådan till dig som är medlem. ELLER KOLLA NÅGRA AV REPORTAGEN HÄR PÅ SAJTEN.

– Vi hänger en arbetsdag med en ridlärare

REP box sopar

– Konditionsträna med Peder Fredricson

Peder kondition

ANATOMISKOLAN – nu med Del 6, om lever och njurar, hästens starka organ. Anatomiskolan logga liten

 

STALLHJÄLTAR

Salaortens ungaFoto: Linda Eriksson

Prisade ungdomar: "Vi jobbar ihop"
Salaortens Ryttarförening har Årets Ungdomssektion 
 

Här finns fler artiklar ur papperstidningen, både från det senaste numret och tidigare. Här finns också "Nytt nära dig" – från de lokala ridsportförbunden runt om i landet.

fälttävlan 1

Foto: Lotta Gyllensten

Skálmar Hanne -12

Tveka inte att "skvallra" om en häst far illa

Ser du en ryttare, tränare eller annan medhjälpare, som uppenbart behandlar en häst illa under framridningen – med spö, sporrar eller vad det kan vara – tveka då inte att söka upp tävlingens överdomare och berätta vad du har sett.

Uppmaningen kommer från Fredrik Reuterskiöld, så kallad steward general i det internationella ridsportförbundet (FEI), i hoppning, dressyr och fälttävlan.

Det handlar om hästens bästa, om att värna och ta väl hand om det fantastiska djur som är hela förutsättningen för tävlingsridning och all ridsport. 

Två ryttare, två hästar – en dröm

Dolk3x Hjelm10x

Lina Dolk och Biggles 1015 och Elisabeth Hjelm med Chock.

En har fått låna en läromästare som länge har tävlat svår klass. En har haft sin häst sedan den var fyra år. Båda fick de i år chans att rida Grand Prix-dressyr för ungdomar vid de stora ryttartävlingarna i tyska Aachen, och båda är de överens om att bara hårt arbete gäller för att ta sig dit. Möt Elisabeth Hjelm, 24, och Lina Dolk, 18, och deras hästar Chock och Biggles.

Från nos till svans – Anatomiskolan

Succéserien nu på webben. Text: Cecilia Lönnell, ridsportjournalist och veterinär.

 

Beteshastar2016_LG-3

 

Från huvud, hals och svalg, till rygg, hjärta och lungor och inte minst – hela rörelseapparaten med skelettet, senor och muskler.

Elisabets träningsserie

Exklusivt för Häst&Ryttare har Elisabet Lundholm, tidigare förbundskapten för dressyrlandslaget och A-tränare i dressyr, satt ihop en träningsskola. 

elisabet lundholmDen handlar om att lära känna hästen, att sitta i balans och att skaffa ett system för sin träning och tävling.

Därför älskar vi hästar

Med feeling för fälttävlan

Rustad för reining!

Underlaget kan aldrig överdrivas

Avståndstabell för bomövningar och hoppning

ARTIKLAR

Ettan 1 17
puff-expertsvar

Träning för ryttare

Ridövningar

puff-boktips2