Felicia Grimmenhag på nya hästen Tarot E.
FOTO: Foto: Privat

"Mr Falsterbo" fixade ny häst åt Felicia

2017-03-03

Paradressyrryttaren Felicia Grimmenhag blev inbjuden till Falsterbo Horse Show 2015, för att där hålla en clinic tillsammans med fälttävlansryttaren Anna Hassö. Tävlingarnas showdirector, Jan-Olof "Jana" Wannius, såg Felicia rida.

– Jag pratade lite kort med henne efter hennes uppträdande och märkte snabbt att hon var en makalös, extraordinär tjej. Så jag sa till henne att jag skulle försöka hjälpa henne med en ny bra häst, säger "Jana" Wannius.

Han fick med sig en rad hästprofiler på idén: Jan Fristedt, bland mycket annat före detta sportchef i Svenska Ridsportförbundet och känd tävlingsspeaker, dressyrryttarna Charlotte Haid Bondergaard och Patrik Kittel och den tidigare hoppryttaren Ulrika Hedin. Men det visade sig inte helt enkelt att hitta en häst och det dröjde mer än ett och ett halvt år innan de fann den optimala hästen. Men lördagen den 25 februari stod då äntligen den nyinköpta hästen i Felicias stall.  

 

Här kan du läsa mer om Felicia och hennes historia:

"Jag var död i 15 minuter"

HästSverige – Månadens profil

Felicias sida på Facebook

Paradressyr är en av grenarna i EM i Göteborg i augusti

 

 

 

 

 

 

 

 

–  Allt känns som en saga! Jag hade inte träffat "Jana" tidigare och trodde knappt på honom när han sa att han ville hjälpa mig att skaffa en häst. Jag har träffat honom bara några gånger sedan dess, men han har hjälpt mig med goda råd. Det känns väldigt tryggt att ha haft honom med på min resa. Jag känner en enorm tacksamhet till både honom och de andra underbara människor som har hjälpt mig och som jag ännu inte känner, säger Felicia Grimmenhag.

Hennes nya häst heter Tarot E  och är född 2003 med härstamningen Rubinrot–Allegretto. Det är en erfaren valack med många tävlingsstarter i bagaget, skriver CHIO Falsterbo i ett pressmeddelande. 

Felicia Grimmenhag förlorade båda sina ben i en trafikolycka för fem år sedan när hennes moped rammades av en bil.

Hon har deltagit i ATG:s satsning Hopp&Talang

Felicia2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felicia Grimmenhag med sin förra häst, fullblodsaraben Purissima, ur ett reportage i Häst&Ryttare 2015. Foto: PER GROTH

Ettan 4 17
puff-expertsvar

Träning för ryttare

Ridövningar

puff-boktips2