Om Häst&Ryttare

Häst&Ryttare är Sveriges största hästtidning. Den är också Svenska Ridsportförbundets medlemstidning och officiella organ.

Tidningen då och nu

Det första numret kom ut i juni 2005. Sedan dess har tidningen ökat i upplaga i takt med att antalet medlemmar stigit – alltfler upptäcker ridningens tjusning. Inför 2016 har tidningen fått en helt ny form.

Enligt den senaste mätningen gjord av TS (Tidningsstatistik) för helåret 2015 har Häst&Ryttare en upplaga på 122 300 exemplar. 

Besök Häst&Ryttare på Facebook

Vad vi skriver om

Häst&Ryttare delas ut till Svenska Ridsportförbundets samtliga medlemmar. Tidningen är självständig och ska främja medlemmarnas intressen, inspirera och öka kunskapen om ridning, klubbarbete och hästhållning. Det gör vi genom reportage, nyheter, debatt och aktuell information. 

När kommer tidningen?

Under 2016 kommer Häst&Ryttare ut med fem nummer, varav ett dubbelnummer. Nummer 1 kom den 1 mars.

  • Nummer 1: den 1 mars
  • Nummer 2: 15 april
  • Nummer 3–4: 17 juni
  • Nummer 5: 23 september
  • Nummer 6: 18 november

Vi som gör Häst&Ryttare

Tidningen har sin redaktion i Ridsportens Hus i Strömsholm. Där jobbar chefredaktören/ansvariga utgivaren Britt Ledberg.

Layouten görs av Kate redaktionell design, Upplandsgatan 75 B, 113 44 Stockholm

Till tidningen bidrar också ett antal frilansande skribenter, fotografer och illustratörer runt om i landet.

Det här är vi stolta över

Häst&Ryttare har vunnit två fina priser i tävlingen Guldbladet som arrangeras av Sveriges Uppdragspublicister. År 2005 blev tidningen utsedd till Årets nykomling och år 2006 tog Häst&Ryttare hem utmärkelsen Årets Bästa Medlems- & Organisationstidning.

Fick du inte tidningen?

Häst&Ryttare skickas ut till alla hushåll där det finns minst en person som är medlem i en klubb ansluten till Svenska Ridsportförbundet. För att det ska fungera måste klubbarna regelbundet uppdatera sitt medlemsregister. Om du inte har fått tidningen, kontrollera med din klubb att den har rätt adress. Och tänk på att meddela klubben om du ändrar adress.

Du kan också logga in via Ridsportalen med hjälp av det användarnamn som står tryckt intill din adress på tidningens baksida. Där kan du själv ändra dina uppgifter.

Vill du ha tidningen?

Är du medlem i en klubb som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet så har du rätt att få medlemstidningen Häst&Ryttare – en tidning per hushåll. Får du den inte ska du kolla med din klubb att den har uppdaterat sitt prenumerationsregister i Idrott Online Klubb hos Riksidrottsförbundet. Eller logga in via Ridsportportalen.

Till dig som är ansvarig för medlemsregistret i Idrott Online Klubb

Tack för att ni sköter detta register! Era medlemmar uppskattar det. Adresserna i IdrottOnline hämtas från SPAR. Du kan enkelt bocka i en ruta för prenumeration av Häst&Ryttare.

Här finns en bild på hur det ser ut (pdf)

Häst&Ryttares policy (pdf-fil)

Hast1605Omslag
puff-expertsvar

Träning för ryttare

Ridövningar

puff-boktips2