KlapparDickensbakifrån

Voltige – hela laget blir hästens bästis

Nu laddar landslaget för EM-kval

Det är show och fest, musik att gunga med till och specialdesignade dräkter. Men också hästar, hästar, hästar och megafokus på att klara poängen för att ta sig till EM. Landslaget Svea Voltige laddar nu för de internationella tävlingarna med EM-kval som hålls i Flyinge den 15–18 juni.

BenenuppKlara

Dickens Hardsyssel bara älskar sitt lag. Här med Julia Lindquist.

Ny distribution av Häst&Ryttare

I dagarna kommer nummer 2 2017 av Svenska Ridsportförbundets medlemstidning Häst&Ryttare.

Henrikriderfram

EM-febern stiger – möt Henrik von Eckermann

Henrik von Eckermann, alltid noggrann med alla detaljer i sin ridning och med sina hästar. Och visst har det betalat sig. Med seger i hoppningens världscupdeltävling under Gothenburg Horse Show i våras och med en tredjeplats i finalen i Omaha, USA i april. 

Nu väntar ett EM på hemmaplan, i Göteborg den 21–27 augusti.

Häst&Ryttare har träffat Henrik i ett reportage.
– Kom med och gör det du också –

Mer om allt som händer inför och runt EM.

Patrik_Kittel-Deja7_160812_RT

EM, EM, EM – grenarna, arenorna, showen

Hästar i hela centrala Göteborg blir det när Longines FEI Europamästerskapen i ridsport arrangeras där den 21–27 augusti. Till arenan Heden är det fri entré hela veckan och här avgörs paradressyren och delar av fyrspannskörningen. Övriga grenar är dressyr och hoppning som rids i Ullevi-arenan. 

Du kommer la' me'!?

Och här möter du fyrspannskusken Fredrik Persson

Hästar på schemat med Malins mattestuga

T som i teknik som i ”trist” och ”tok-svårt”. Nej! protesterar Malin Ramne, 21 år, som pluggar vid Chalmers tekniska högskola och har kopplat ihop sin passion för hästar med sitt intresse för teknik. Hon bygger nu en dressyrapp och varje vecka håller hon mattestuga för gymnasieungdomar, där jobb i stallet och ridning blir till konkreta räkneexempel.

Testa dina hästkunskaper

Nybörjare eller ryttare och hästnörd sedan länge? Här spelar det ingen roll. Testa vad du kan om hästens delar och se om du klarar av att placera dem på rätt plats på kroppen. 

TILL TESTET

Och här hittar du de rätta svaren.

"Mr Falsterbo" fixade ny häst åt Felicia

Paradressyrryttaren Felicia Grimmenhag blev inbjuden till Falsterbo Horse Show 2015, för att där hålla en clinic tillsammans med fälttävlansryttaren Anna Hassö. Tävlingarnas showdirector, Jan-Olof "Jana" Wannius, såg Felicia rida.

– Jag pratade lite kort med henne efter hennes uppträdande och märkte snabbt att hon var en makalös, extraordinär tjej. Så jag sa till henne att jag skulle försöka hjälpa henne med en ny bra häst, säger "Jana" Wannius.

Kör, Fredrik – kör!

Hatten på för världstrean Helene

Nytt nummer – nya artiklar

Tveka inte att "skvallra" om en häst far illa

Två ryttare, två hästar – en dröm

Från nos till svans – Anatomiskolan

Ettan 2 2017
puff-expertsvar

Träning för ryttare

Ridövningar

puff-boktips2