FOTO: Mikael Sjöberg

Ta chansen och utveckla er förening

Idrottslyftet är regeringens satsning på barn- och ungdomsidrott. Här kan ni som förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet läsa mer om hur ni kan söka stöd från Idrottslyftet för att kunna genomföra utvecklingsprojekt i er förening!

Den del av Idrottslyftet som Ridsportförbundet fördelar heter Idrottslyftets föreningsstöd och genom det har föreningar möjlighet att söka stöd för att kunna genomföra nya spännande projekt för att utveckla barn- och ungdomsverksamheten. Förutom föreningsstödet finns det även ett Idrottslyft som Distriktsidrottsförbunden och SISU Idrottsutbildarna tillhandahåller, kontakta gärna dem för mer information om deras möjligheter.

Under 2016 kommer hela idrotten att göra en översyn av Idrottslyftet för att se hur vi kan göra Idrottslyftet ännu bättre. 2017 kommer vi sedan att gå in i en ny spännande treårsperiod med ett utvecklat Idrottslyft, vi kan därför inte garantera att de upplägget vi har i år kommer att vara bestående.

Idrottslyftets syfte
Att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

Idrottslyftet mål
"Att samtliga Specialidrottsförbund, utifrån sina unika behov, vid programperiodens slut har utvecklat sin verksamhet för barn och unga mellan 7 – 25 år".

Utvecklingsinsatserna ska vara i linje med Riksidrottsförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott och leda till att svensk idrott utvecklas, samverkar med andra aktörer och ger goda möjligheter att idrotta i förening. 

EXTRA MÖJLIGHET ATT SÖKA STÖD
I vanliga fall är det ansökningstid på vårterminen men då medel har återbetalats från projekt som inte har genomförts finns det nu en extra möjlighet för föreningar att söka medel från Idrottslyftets föreningsstöd. Detta gäller även föreningar som redan har beviljats medel för andra projekt under 2016. Vänligen observera att det endast gäller för genomförande under 2016. Under den här omgången finns det möjlighet att söka stöd för följande:

Grönt kort-kurs: Max 6 000 kr/kurs
Basutbildningen: Max 500 kr/deltagare
Ungdomsledarkursen (ULK/VULK): Max 3 000 kr/deltagare.
Funktionsnedsättning och delaktighet - ledarutbildning steg I: 600 kr/deltagare
Funktionsnedsättning och delaktighet - ledarutbildning steg II: 2 000 kr/deltagare
Styrelseutveckling med pärmen ”Vår ridklubb”: Max 15 000 kr

Ansökan görs precis som vanligt i IdrottOnline, handläggningen sker löpande. Då vi har en begränsad pott till vårt förfogande är det först till kvarn som gäller.

RIKTLINJER

  • Föreningen ska vara medlem i Ridsportförbundet
  • För att ta del av Idrottslyftet ska föreningen ha sökt och beviljats lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd). Har ni inte sökt LOK-stöd? Kontakta handläggaren för föreningsstödet och diskutera hur ni kan gå vidare med er ansökan
  • Projekt som genomfördes under 2015 eller tidigare ska vara återrapporterade


SÅ GÅR ANSÖKAN TILL
Ansökan sker via föreningens sida på IdrottOnline Klubb. Alla medlemmar i föreningen som har inloggningsuppgifter till IdrottOnline Klubb kan skapa en ansökan, men det är endast ordförande, kassör eller idrottslyftsansvarig firmatecknare som kan skicka in ansökan. Dessa tre personer måste vara registrerade i medlemsregistret med respektive roll. Saknar ni inloggningsuppgifter? Kontakta den som är administrativt ansvarig för IdrottOnline i föreningen, den har behörighet att hjälpa er. Här hittar ni en manual för hur ansökan går till.

HAR DU FRÅGOR OM IDROTTSLYFTET?

Har ni frågor är ni välkomna att kontakta handläggare Sandra Wiklund på Ridsportförbundet, sandra.wiklund@ridsport.se

Har ni tekniska problem med applikationen ska ni kontakta Riksidrottsförbundets support för IdrottOnline.

 

 


Senast uppdaterad: 2016-08-24
Tidaholm-omslag-web

Ridklubben och kommunen

I en ny satsning arbetar Svenska Ridsportförbundet för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner.

Läs mer
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsor

Grensponsor Dressyr

Sponsorer

Medlemstidning

Annons