FOTO: Mikael Sjöberg

Ta chansen och utveckla er förening

Idrottslyftet är regeringens satsning på barn- och ungdomsidrott. Här kan ni som förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet läsa mer om hur ni kan söka stöd från Idrottslyftet för att kunna genomföra utvecklingsprojekt i er förening!

Den del av Idrottslyftet som Ridsportförbundet fördelar heter Idrottslyftets föreningsstöd och genom det har föreningar möjlighet att söka stöd för att kunna genomföra nya spännande projekt för att utveckla barn- och ungdomsverksamheten. Förutom föreningsstödet finns det även ett Idrottslyft som Distriktsidrottsförbunden och SISU Idrottsutbildarna tillhandahåller, kontakta gärna dem för mer information om deras möjligheter.

Idrottslyftets syfte
Att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

Idrottslyftet mål
"Att samtliga Specialidrottsförbund, utifrån sina unika behov, vid programperiodens slut har utvecklat sin verksamhet för barn och unga mellan 7 – 25 år".

Utvecklingsinsatserna ska vara i linje med Riksidrottsförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott och leda till att svensk idrott utvecklas, samverkar med andra aktörer och ger goda möjligheter att idrotta i förening. 

Ansökningstiden för 2016 är avslutad.

Under 2016 kommer hela idrotten att göra en översyn av Idrottslyftet för att se hur vi kan göra Idrottslyftet ännu bättre. 2017 kommer vi sedan att gå in i en ny spännande treårsperiod med ett utvecklat Idrottslyft. Mer information om hur ramarna och riklinjerna kommer att se ut då beräknar vi kunna återkomma med i december. Ansökningstiden för 2017 öppnar i januari.

HAR DU FRÅGOR OM IDROTTSLYFTET?
Har ni frågor är ni välkomna att kontakta handläggare Sandra Wiklund på Ridsportförbundet, sandra.wiklund@ridsport.se

Har ni tekniska problem med applikationen ska ni kontakta Riksidrottsförbundets support för IdrottOnline.

 

 


Senast uppdaterad: 2016-10-31
Tidaholm-omslag-web

Ridklubben och kommunen

I en ny satsning arbetar Svenska Ridsportförbundet för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner.

Läs mer
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Medlemstidning

Annons