Blenda Horwitz får priset för "bestående insatser som berikat gotländsk idrott".
FOTO: Gotlands Ridsportförbund

Blenda Horwitz hederspristagare på Gotlands idrottsgala

2016-02-12

Blenda Horwitz, tillhörande Hemseortens Rid- och Körklubb och sedan länge aktiv inom Gotlands Ridsportförbund, tilldelades Idrottsakademins Hederspris på Gotlands idrottsgala den 6 februari.

Blenda Horwitz bytte Bohuslän mot Gotland 1974 när hon och familjen flyttade till Sindarve Gård. Med i flytten följde ett 20-tal fjordhästar. Idag finns en ny generation fina fjordingar på gården och familjen Horwitz bedriver en omfattande utbildningsverksamhet av ryttare och kuskar i samarbete med Hemseortens Rid- och Körklubb.

Den gotländska Idrottsakademins hederspris delas ut till en person inom idrotten som skapat beundran och respekt, och vars bestående insatser berikat gotländsk idrott. 

- Blenda visste inget och blev "medlurad" till galan av sin dotter Lisa. Idrottsakademin hade även flugit ner Sylve Söderstrand som prisutdelare, berättar Cecilia Stenström, ordförande i Gotlands Ridsportförbund.
- Blenda är en person som är och har varit en betydelsefull person för oss i distriktet under många år. Hon har bred kompetens och bidrar på alla nivåer, fortsätter Cecilia Stenström.

Galan hölls på Wisby Strand och ledare, föreningar med flera prisades under ledning av Anna Brolin och Niklas Rodhborn. Erik Segerstedt och Deja vu stod för underhållningen. Det var "årets bästa fest" enligt landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård.

>> Läs mer om galan här

Blenda-och-Lisa-HorwitzBlenda Horwitz med dottern Lisa hemma på Sindarve Gård under Svenska Ridsportförbundets besök tidigare i vintras.

idrottslyftet_logga_yellow

Idrottslyftet

Utveckla din förening
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Tidaholm-omslag-web

Ridklubben och kommunen

I en ny satsning arbetar Svenska Ridsportförbundet för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner.

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons