FOTO: Mikael Sjöberg

Ridsporten bland beslutsfattare på "Träffpunkt Idrott"

2016-03-15

Hur man bygger säkra anläggningar som funkar för både hästar och människor är budskapet på vårt seminarium på mässan "Träffpunkt Idrott" i Göteborg idag där vi träffar kommunfolk och beslutsfattare från hela Sverige.

Intresset för ridsporten växer och behovet av rådgivning om hur man bygger och bygger om hästanläggningar likaså. Hur ska en ridanläggning vara utformad och vad ska man tänka på när man bygger om eller bygger nytt? 

Under ett seminarium på mässan "Träffpunkt Idrott" tar vi med vår digitala guide "Hästanläggningar - en guide" för att prata mer om saken. Föreläsare är några av författarna till guiden: Markku Söderberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Anläggningssektion, arkitekten Mats Molin, Michael Ventorp, Agronom med kompetens byggnadsfunktion och djurmiljö samt Märta Nord, Jordbruksverket.
Idrottsminister Gabriel Wikström är också en given gäst på mässan.

I guiden har vi samlat en bred kunskap om funktionella idrottsanläggningar för både hästar och människor.
- Vi har en stor kompetens när det gäller hästanläggningar och framförallt när det gäller säkerhet för häst och människa, säger ridskolerådgivare Anna Reilly, Svenska Ridsportförbundet.
- Men det är viktigt att vi ser till att kommunerna känner till att de kan få rådgivning av oss och vilka material vi kan erbjuda som hjälp i processen, fortsätter hon.
- Att man inte bygger monument utan tar reda på vad som gäller innan spaden sätts i marken.

idrottslyftet_logga_yellow

Idrottslyftet

Utveckla din förening
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Tidaholm-omslag-web

Ridklubben och kommunen

I en ny satsning arbetar Svenska Ridsportförbundet för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner.

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons