FOTO: MIKAEL SJÖBERG

Snart är det dags för "Hästlov"

2017-10-17

Ni hänger väl med på Hästlovet!? Under höstlovet, vecka 44, lyfter vi hästen, våra ridskolor och stallbackar i Hästlovet.

Hästlovet är en gemensam satsning av hästnäringens organisationer för att lyfta fram hästen och våra fantastiska verksamheter. Målet är att ge fler barn och unga chansen att komma nära och uppleva hästen och inte minst att visa upp vår fantastiska hästvärld för att få fler att bli intresserade.

- Återigen låter vi hästarnas vickande öron, lena mular och snälla ögon sprida kärlek i höstmörkret. Vår målsättning är att minst 3500 barn och unga ska fått chansen att känna och uppleva hästen på nära håll, beskriver Ulrika Backan, projektledare för Hästlovet vid Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS).

Hästlovet genomfördes första gången 2015 och är tänkt att bli ett årligen återkommande projekt inom Hästnäringens Ungdomssatsning.  

Hästanläggningar öppnar upp och erbjuder kostnadsfria aktiviteter runt hästen för att visa hur stallet fungerar som en mötesplats för alla där fokus är på gemenskap och glädje. 

Har er förening planerat någon aktivitet under höstlovet och behöver inspiration och material? Passa på och sätt guldkant på dagen och få den att synas för ännu fler genom att vara med i satsningen. Med gemensam kommunikation hoppas vi få tusentals unga att hitta till våra aktiviteter och fantastiska hästar.

Som arrangör syns er anläggning på Hästlovs webbplats och ni får också tillgång till mallar för annonsering och press att använda lokalt. Vi skickar också med en ”Aktivitetsbank” som stöd för er under dagen. Den innehåller bland annat en tipsrunda, en plansch på ”Gissa Hästens delar” och flera konkreta tips på enkla aktiviteter. Bara att skriva ut och använda!

Mer info och anmälan

Läs mer i Inbjudan till Hästlov (pdf)

Idrotsslyftet 2018 jpg

Idrottslyftet

Utveckla din förening
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons