FOTO: Ekbackens RF

Ekbackens RF får 1,7 miljoner för att utveckla barnidrotten!

2017-09-27

Ekbackens Ryttarförening har beviljats investeringsstöd ur EUs landsbygdsprogram och från SISU Sörmlandsidrotten med sammanlagt 1.700.000SEK

Den större delen av stödet kommer från EUs investeringsstöd och tilldelas investeringar i idrotts- och fritidsanläggningar, samt till samlingslokaler för olika typer av aktiviteter. Syftet med stödet är att skapa och behålla idrottsanläggningar för idrotts- och fritidsaktiviteter på landsbygden.

-Vi är mycket glada och stolta att vi tilldelats stöd från både EU och SISU, berättar Magdalena Wulff, föreningens ordförande.

Stöden ger fantastiska förutsättningar för alla de barn i föreningen, mestadels flickor, som har ridning som idrottsaktivitet.

Bidraget kommer att användas för att i det befintliga, oisolerade ridhuset, bygga omklädningsrum med duschar och toaletter, samt en inredd och uppvärmd samlings- och utbildningslokal, något som föreningen saknat under de fem år den har varit verksam, och som gör att verksamheten kan bedrivas på ett bättre sätt.

 Stödet från SISU Sörmlandsidrotten beviljades den 1 september 2017 och investeringsstödet ur Eus landsbyggsprogram beviljades den 21 september 2017.

 Målet med projektet är att göra idrottsverksamheten, som bedrivs i ryttarföreningen, attraktivare så att barn och ungdomar väljer idrott som en fritidsverksamhet, men även stannar kvar inom idrotten till vuxen ålder.

 Ekbackens Ryttarförening finns i Järna och är en är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Föreningen bildades 2012 och har idag cirka 200 medlemmar, majoriteten är barn och ungdomar under 15 år. Föreningens verksamhet består av ridsportskola, vilket innebär att barn och ungdomar kan komma till föreningen efter skolan och får inte bara rida utan även  vara nära hästarna, sköta om dem och lek på gården. Föreningen erbjuder också ridlektioner och tävlingsverksamhet, framförallt på ponny.

 

 

Idrotsslyftet 2018 jpg

Idrottslyftet

Utveckla din förening
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Tidaholm-omslag-web

Ridklubben och kommunen

I en ny satsning arbetar Svenska Ridsportförbundet för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner.

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Medlemstidning

Annons