Barn och ungdomar med "julklappen" Lottie och ATG Drömfonds ambassadör, Peter ”Foppa” Forsberg.
FOTO: ATG

Ponnyn Lottie gör skillnad

2018-02-19

Kungsbacka ridklubb var en av 120 föreningar som skickade in en ansökan till ATGs Drömfond 2017. Även om finalplatserna gick till fyra andra föreningar, uppmärksammades och uppmuntrades Kungsbackas initiativ med en julklapp i hästväg från ATGs Drömfond. Närmare bestämt ponnyn Lottie. 

Det var en kylig och blåsig dag i december som Kungsbacka ridklubb fick besök av Peter ”Foppa” Forsberg, ambassadör för ATGs Drömfond. Med sig hade han Lottie, en ponny med uppdrag att guida barnen och ungdomarna i Kungsbacka ridklubbs särskilda friskvårdsklubb, på deras upptäcksfärd i stallet och hästarnas värld. Friskvårdsklubben är en frizon och fantastisk möjlighet att utvecklas positivt tillsammans med hästar.

-      Det är viktigt att alla barn och ungdomar får chans att röra på sig, och att få göra det i en sådan fin miljö som hos Kungsbacka ridklubb är fantastiskt, säger Maria Guggenberger som är hållbarhetschef på ATG.

Hos Kungsbacka Ridklubb har man tagit fasta på att det är gemenskapen, att hitta nya vänner och att vara tillsammans med hästarna, som hjälper till att stärka självkänslan. Och det är precis vad barnen och ungdomarna i den här friskvårdsklubben behöver. En bidragande faktor till att stallet är en så positiv miljö att vara i, är att hästarna inte gör någon skillnad på vem du är. Inför hästen är vi alla lika – och det är välgörande.

- Jag ser ofta en snabb förändring hos barnen och ungdomarna som deltar i verksamheten, framförallt att de känner sig bekväma på ridskolan och i gruppen. Vi jobbar mycket för att eleverna ska samarbeta och uppmuntra varandra. Det skapar en bra sammanhållning och en positiv miljö. Jag ser även att de lär sig rida ganska snabbt, vilket är positivt för självförtroendet, berättar Emma Fridén som jobbar som ridlärare på Kungsbacka Ridklubb.

För den här gruppen elever, fanns ett behov av en lite mindre men viktbärande häst. Med Lottie i verksamheten kan föreningen nu erbjuda ett alternativ för dem som känner sig lite otrygga på de större ridskolehästarna och förhoppningsvis gör det att fler vågar komma till stallet, möta hästarna och prova på att sitta upp i sadeln.

PonnynLottie2
Lottie - en ompysslad present till Kungsbacka Ridklubb. Foto: ATG

- Lottie verkar trivas bra här hos oss och har successivt börjat komma in i verksamheten. Våra deltagare i friskvårdsklubben är väldigt stolta över att de har fått en dedikerad ponny, och vi på föreningen är självklart också både stolta och glada över att ATGs Drömfond valde att satsa på oss och vår verksamhet, det gör skillnad, avslutar Emma.
 
OM ATGs Drömfond. Ingen dröm är för stor – eller ens för liten. Ibland är det de små drömmarna som ger störst vinster. ATGs Drömfond är plattformen för alla våra engagemang och sponsorskap. ATG är en god kraft som både initierar och finansierar projekt för ett bättre samhälle. ATGs Drömfond har tre fokusområden: Häst, Idrott & hälsa, Uppfylla drömmar. Mer information hittar du på drömfond.se
 
PS. Barnen och ungdomarna på bilderna tillhör inte friskvårdsklubben.

Idrotsslyftet 2018 jpg

Idrottslyftet

Utveckla din förening
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons