En väl fungerande förening är en bra grund för att skapa en utvecklande och framgångsrik verksamhet.
FOTO: Mikael Sjöberg

Tips för dig i klubbstyrelsen

2018-03-08

Att sitta i en föreningsstyrelse är roligt och utvecklande, för både ledamoten själv och verksamheten. Efter föreningens årsmöte är det ett bra tillfälle att samla ihop nya och gamla styrelseledamöter för att dra upp riktlinjerna för hur föreningen ska arbeta framåt.

Styrelsen kan ha god hjälp av materialet Vår Ridklubb, som ger tips och vägledning för hur ni tillsammans i föreningen kan göra styrelsearbetet roligare, tydligare och mer utvecklande. Materialet tar upp hur ni kan planera verksamheten över året, presentera föreningen och ert utbud till befintliga och nya medlemmar, utveckla föreningen och aktivt arbeta med att rekrytera fler medlemmar.

Materialet lämpar sig utmärkt för en serie träffar, behöver ni stöd i utvecklingsarbetet kan ni kontakta distriktet eller SISU Idrottsutbildarna. Särskilt om det är många nya invalda i styrelsen eller det är längesedan ni gjorde ett processarbete kan Vår Ridklubb ge inspiration och en nystart.

Ridsportens Basutbildning ger alla ledare en gemensam och stadig grund att stå på och är ett sätt att inspirera fler att utvecklas som ledare. Utbildningen, som är unik i sitt slag, vänder sig till blivande och verksamma ledare i alla grenar och på alla nivåer, från lagledare till landslagledare, förtroendevalda, ridlärare, ridledare, ungdomsledare och många fler.

På senare tid har det varit mycket fokus på trygghet inom idrotten. Riksidrottsförbundet har tagit fram information och material som kan vara användbart.

Så här arbetar Svenska Ridsportförbundet mot trakasserier och med anledning av #metoo har vi också gjort det här.

 

Centrala Ungdomssektionen har under en längre tid jobbat med materialet Trygg i stallet som är speciellt riktat mot ungdomar.

http://www.ridsport.se/Ungdom/TRYGGAIDROTTARE/Tryggistallet/

Hästen i fokus

En väl fungerande förening är en bra grund för att skapa en utvecklande och framgångsrik verksamhet. Hästen är central i allt vi gör och i alla aktiviteter ska finnas fokus på att hästarna mår bra och hanteras rätt.

Ur Ridsporten Vill: För att ridsportens trovärdighet inte ska gå förlorad krävs att vi värnar om våra hästar med kunskap och omsorg i allt vi gör. Vi måste förvalta och vårda dem på bästa sätt.

Kunskap om hur vi tar hand om våra hästar på bästa sätt är minst lika viktigt som att lära sig sitta rätt i sadeln. Alla som vistas i stallet bör lära sig hur man agerar i närheten av hästar och vad de behöver för att trivas med uppgiften att vara vår läromästare, samarbetspartner och vän.

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons