Carina med sin lusitano ”Raro” som hon tog årets Ridborgarmärke tillsammans med.

Carina har tagit alla Ridborgarmärken sedan starten

2018-06-29

I år fyller Ridborgarmärket 40 år och Carina Högkvist från Karlstads Ridklubb har ridit upp för märket varje år sedan dess. 

– Jag tror att jag är den enda i Sverige som hängt i och tagit alla år ända från starten och vartenda märke har jag kvar, de sitter på en väst som börjar bli både tung och glittrig vid det här laget. För mig är det en kul grej att få göra detta varje år och det har ett samlarvärde berättar Carina.

När det första Ridborgarmärket togs var Carina aktiv i Gyttorps Ridklubb. I mitten av 80-talet flyttade Carina från Nora till Karlstad. Carina fyller 60 år i sommar och har ridit hela sitt liv, hon har haft egen häst i många år och något stopp verkar det ännu inte finnas.

– Jag ska fortsätta att ta Ridborgarmärket så länge det går, nu när det går att rida i bara skritt med ledare finns det inga begränsningar. Så länge någon kan baxa upp mig på en häst så tänker jag fortsätta ta Ridborgarmärket i många år framöver. Jag är fortfarande en aktiv ryttare, i min ungdom tävlade jag hoppning, numera är det ”tantridning” som gäller. Jag tränar varannan vecka för en tränare, men det blir inga tävlingar längre, jag rider bara för att det är kul. Min man jobbar på Karlstad Ridklubb och vi har hästen tillsammans säger Carina.

Ridborgarmärket kan tas en gång varje år och kommer i en ny färg varje år. Ridborgarmärket är till för alla, oavsett om det är första gången du sitter upp i sadeln eller om du är en rutinerad ryttare. Numera finns det en förenklad version av ridborgarmärket där du kan ta märket i skritt. Den traditionella märkestagningen rids i skritt, trav och galopp och det finns även ett kadriljprogram med svårighetsgrad upp till Lätt A. 

Är din klubb med och tävlar om det fina finalpriset, en hinderpark från Ydre Grinden eller någon av de andra etappriserna? Det finns fortfarande chans att vara med och tävla om vilken klubb som tar flest märken. Ridborgarmärket är till för alla!


Ridborgarmärken västCarina Högkvist och alla ridborgarmärken! Foto: Privat

SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons